Trekker tilbake alle bildene

Reuters ga mandag frilansfotografen Adnan Hajj sparken, etter at det ble avslørt at han har drevet med bildemanipulering.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hajj ble avslørt av noen bloggere etter at han hadde lagt til ekstra røyk og farge på et bilde av et bombenedslag i Beirut. Og da Reuters gikk frilansfotografen nærmere etter i sømmene, oppdaget de at også et bilde av et israelsk jagerfly som ble publisert 2. august var manipulert. På grunn av dette, sendte Reuters mandag ettermiddag ut beskjed til alle sine kunder om at alle bilder som er tatt av Hajj er trukket tilbake, skriver Dagbladet.no.

Hajj har tatt bilder for Reuters som frilanser i nærmere 12 år, og han har fått publisert mange hundre bilder fra Midtøsten. Medier og bildebyråer over hele verden har nå blitt bedt om slette alle disse fra sine databaser og arkiver.

Reuters har satt i gang en gjennomgang av Hajj-bildene i jakten på flere falsknerier, og understreker at de nå strammer inn redigeringsprosedyrene for bilder fra Midtøsten-konflikten, skriver Dagbladet.no

Powered by Labrador CMS