Klart for Radio Metro

Det skal mye til for at Svein Larsen og kumpaner ikke er på lufta over nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke den store pågangen om å drive lokalradio fra januar til juli. Mandag gikk fristen ut for å søke midlertidig konsesjon for allmennradio. Fredag er også muligheten til å søke midlertidig konsesjon for nisjeradio gått ut.

Per tirsdag er det kun tre som har søkt om muligheten til å sende midlertidig fram til den endelige konsesjonsrunden avgjøres.

Studentradion

I Oslo er det Radio Metro som har søkt midlertidig konsesjon, i Trondheim står Studentradion for den eneste søknaden, mens Radio Pluss har søkt om muligheten til å sende nisjeradio i Oslo. Det skriver Norsk Lokalradioforbund på sine nettsider.

Områdeleder i Medietilsynet Gudbrand Guthus forklarer at tilsynet nå vil sette seg ned for å vurdere konsesjonssøknadene og regner med å være ferdig med sine innstillinger før jul.

– Men både Studentradion og Radio Metro har tidligere fått konsesjoner til å drive allmennradio. Er det ikke da en selvfølge at de får den midlertidige konsesjonen nå – siden det er veldig få forskjeller på kriteriene?

– Tja, det som avviker fra forrige runde og nå er at de må kunne dokumentere at de kan starte sendingene sine 15. januar, derfor kan jeg ikke si at dette er på plass, sier Guthus.

- Det kan vi, ellers hadde vi jo ikke søkt. Vi var i utgangspunktet forberedt til å ta over i januar, dermed er nesten alt på plass, sier ansvarlig redaktør Sverre Torp Solberg i Studentradion.

Løser seg?

Områdelederen innerømmer samtidig at vurderingen om hvem som skal få konsesjonen er mye lettere om det var et større antall som søkte om de midlertidige konsesjonene.

Denne ordningen med midlertidige konsesjoner er kommet på plass etter at statsråd Giske overkjørte Medietilsynet på tampen av november og lyste ut 28 radiokonsesjoner på nytt.

Blant konsesjonærene som dermed måtte vente til juli for å eventuelt kunne sende sine signaler på eteren var Radio Metro. Radiokanalens gründer Svein Larsen gjorde det klart at kanalen ville tape det økonomiske grunnlaget sitt og ba i et brev til Giske om en midlertidig konsesjon.

Metro i boks

Statsråden sa i begynnelsen av desember til Journalisten at departement hadde vært inne på ideen om midlertidig konsesjon, men at det da ikke var noen selvfølge at Larsen fikk det.

Nå derimot, synes det som om Larsen får brikkene til å falle på plass, for Radio Metro har studio og salgsavdeling i boks. Samtidig er også flere kontrakter ferdig forhandlet med mulige redaksjonelle medarbeidere.

Powered by Labrador CMS