Mika Brzezinski og Joe Scarborough var tirsdag tilbake i programmet «Morning Joe».

Refser NBC etter Trump-skytingen

«Morning Joe» ble tatt av luften.

Publisert Sist oppdatert

Da tidligere president Donald Trump ble skutt på talerstolen natt til mandag norsk tid, kastet NBC om på sendeplanen på nyhetskanalen MSNBC.

Morgen-aktualitetsprogrammet «Morning Joe», ledet av ekteparet Joe Scarborough og  Mika Brzezinski, ble tatt av lufta til fordel for ekstranyhetssendinger.

I ettertid har CNN meldt, basert på en ikke navngitt kilde, at NBCs ledelse vurderte det til at de ikke ønsket at noen av programmets gjester skulle komme med upassende kommentarer som kunne brukes mot programmet eller kanalen.

Da programmet var tilbake tirsdag morgen amerikansk tid, hadde programlederne sitt å si om grepet, og truet nærmest med å slutte hvis noe lignende gjentok seg, ifølge CNN.

Scarborough sa at han ble fortalt at hele mandagens sendeplan var avlyst, men at han oppdaget at andre faste programmer likevel ble sendt.

– På en dag som dette ønsker vi mer enn noen gang være på lufta, og jeg tror seerne er enige med oss, sa Brzezinski, før Scarborough understreket at programmet kom til å dekke fremtidige nyhetshendelser:

– Neste gang vi får beskjed om at vi erstattes av nyhetssendinger, kommer vi til å sitte her. Vi kommer til å være nyhetssendingen, ellers kan de finne noen andre til å lede dette programmet.

Powered by Labrador CMS