Ungdommene i Ung Puls-redaksjonen jubler over prisen. foto: Frode Johansen

Ledet de unge til seier

Margrethe Håland Solheim (19) og ungdomsredaksjonen i Ringerikes Blad slo både Dagbladet og Laagendalsposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pulsredaksjonen til Ringerikes Blad stakk torsdag av gårde med prisen «Unge lesere 2010», som deles ut årlig av Mediebedriftenes Landsforening. MBL etablerte prisen i 2007, for å gi inspirasjon til satsing på ungdomsstoff i MBL-avisene.

Tre nominerte bidrag sto igjen før juryen offentliggjorde 2010-vinneren: Laagendalsposten, Dagbladet Fredag og Ringerikes Blad. Pulsredaksjonen, som utgjør ungdomssatsingen til Ringerikes Blad, fikk prisen for sine temautgaver på fredager.

Tabutemaer

Gjennom året har Puls kjørt større satsinger på temaer som barnevern, psykisk helsevern og nasking, ting som kan være litt tabu å snakke om blant ungdom.

Magrethe Håland Solheim, som Journalisten presenterte i et profilintervju i august, leder Pulsredaksjonen og får skryt av sine unge medarbeidere.

– Denne prisen er noe vi har jobbet for gjennom hele året. Vi har hatt flotte motivatorer i Christian Senning Andersen (tidligere Puls-ansvarlig) og Margrethe Håland Solheim (ny Puls-ansvarlig), sier Ingvill Kjelland Myrdal i Pulsredaksjonen til egen avis.

Deler æren

Puls-lederen deler seieren med hele avisa.

– Det er veldig positivt at Ringerikes Blad satser så bevisst på unge lesere. Vi i Puls-redaksjonen tar nok en liten feiring på den ukentlige samlingen vår i neste uke. Vi fortjener kanskje en marsipankake. Det var veldig morsomt å motta prisen, som jo betyr at vi hevder oss på nasjonalt nivå. Det er kjempefint at MBL legger merke til arbeidet vårt. Og så forplikter jo prisen oss til å fortsette, og helst forbedre oss ytterligere, sier Håland Solheim til Journalisten.no.

Hun framhever samtidig innsatsen til sin forgjenger Christian Senning Andersen.

Tar de unge på alvor

I sin begrunnelse uttaler den enstemmige juryen at Ringerikes Blad er en avis som virkelig tar de unge på alvor.

«Gjennom sitt arbeid fremstår Ringerikes Blad som både modig og inspirerende, og som et eksempel til etterfølgelse for andre. Ringerikes Blad leverer relevant og viktig stoff til ungdom – produsert av ungdom – men uten å ekskludere andre lesergrupper. Avisen viser at stoff for ungdom ikke trenger å være lettfordøyelig eller overfladisk. Gjennom å belyse viktige, og ofte vanskelige, tabubelagte tema, og ikke minst ved å gi slike saker et ansikt, utfører også avisen sitt samfunnsoppdrag på en ypperlig måte.»

Stolt redaktør

Øyvind Lien, ansvarlig redaktør i Ringerikes Blad, er stolt av ungdommene sine.

– Det å vinne denne prisen er veldig hyggelig og en stor anerkjennelse for oss som avis. Det viser at vi gjør noe riktig. All ære til Pulsredaksjonen, de gjør en god jobb, sier Lien til sin egen avis.

Powered by Labrador CMS