Rødts leder Bjørnar Moxnes. Foto: Jørn Knutsen/Rødt

Rødt mener staten burde sikre rettferdig mediedekning

Partileder Bjørnar Moxnes vil sikre at alle landsdekkende partier som stiller til valg, skal få dekning i mediene, men vil ikke styre det redaksjonelle innholdet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I partiets arbeidsprogram heter det at de vil sikre god dekning i riksdekkende radio og TV for alle landsomfattende partier som stiller lister til valg.

– Vi vil ikke overstyre innholdet i hva journalistene foretar seg, men sikre noenlunde rettferdig dekning for å la ulike syn komme fram. Men vi skal ikke inn og styre redaksjonsmøtene i NRK, sier Moxnes til NRK.

Han sammenligner det foreslåtte kravet til bred politisk dekning med kravet rikskringkasteren har til bruk av nynorsk og norskprodusert stoff.

– Det er hensyn som kan stilles som vilkår fra et demokrati, sier partilederen og understreker at de redaksjonelle vurderingene må gjøres av en fri og uavhengig presse.

Fredag åpner Moxnes Rødts valgkamp med åpning av valgboden og valgkampfest på Kulturhuset i Oslo.

Rødt har gått fram på meningsmålingene siden juni. Partiet får en oppslutning på 2,9 prosent ifølge Polls of polls som har regnet ut snittet av tre målinger utført mellom 1. og 7. august. Det er 1,3 prosentpoeng bedre enn i junimålingen. Feilmarginen på målingen er mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Rødt har sagt seg villig til å sikre flertall for et Arbeiderparti-budsjett, på visse betingelser, til tross for at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i slutten av juli slo fast at det er uaktuelt med et regjeringssamarbeid med Rødt og MDG, skriver VG.

Powered by Labrador CMS