Schibsted i Sverige. Foto:Kathrine Geard
Schibsted i Sverige. Foto:Kathrine Geard

Vil samle virksomheten i Oslo sentrum.

Schibsted avgjør lokalisering før jul

En avgjørelse om samlokalisering av Schibsteds virksomheter i Oslo under samme tak kommer før jul. Det bekrefter konsernsjef Rolv Erik Ryssdal overfor Journalisten fredag. Prosessen med å samle selskapene har pågått siden 2009.

Kommunikasjonsdirektør Anders Rikter sier at konsernet ser på belligenhet i Oslo sentrum, men han ønsker ikke å kommentere aktuelle adresser av konkurransehensyn.

Øke samarbeidet

Schibsted har i dag kontorer på flere ulike adresser i Oslo. VG og E24 er i det tidligere Schibsted-eide VG-bygget. Schibsted konsern har lokaler i Apotekergaten sammen med Schibsted-forlagene. Aftenposten og Media Norge er lokalisert i Postgirobygget. I tillegg holder Finn til i Grensen.

Målet med å samle Oslo-virksomhetene er, ifølge Rikter, blant annet å oppnå samdriftsfordeler og skape arenaer for økt samarbeid. I tillegg legges det i prosessen vekt på å skape et godt arbeidsmiljø og beholde og styrke den enkelte bedrifts identitet. 

Schibsted har tidligere gjennomført en storstilt samlokalisering i Stockholm. Samflyttingen av Aftonbladet og Svenska Dagbladet er av mediemagasinet Resume tidligere omtalt som en stor suksess. Der er også det svenske rubrikkselskapet Blocket med.

Powered by Labrador CMS