Alsu Kurmasjeva ble pågrepet og siktet for ikke å ha registrert seg som utenlandsk agent. Nå er hun dømt for å spre «falske» nyheter.

Russisk-amerikansk journalist dømt til fengsel i Russland

– Russlands forferdelige angrep på media fortsetter å eskalere, sier CPJ. 

Publisert Sist oppdatert

Den russisk-amerikanske journalisten Alsu Kurmasjeva er dømt til seks og et halvt år i fengsel i Russland, for å spre det myndighetene kaller falsk informasjon om den russiske hæren.  Det melder Reuters

Ifølge Committee to Protect Jornalists (CPJ) ble rettssaken avholdt i hemmelighet, samme dag som den spionasjetiltalte Wall Street Journal-journalisten Evan Gerskovich ble dømt til 16 års fengsel

–  Russlands forferdelige angrep på media fortsetter å eskalere med denne hemmelige dommen mot Alsu Kurmasjeva, sier kommunikasjonsdirektør i CPJ Gipsy Guillén Kaiser i en uttalelse, og oppfordrer amerikanske myndigheter til å legge press på Russland. 

Kurmasjeva er både russisk og amerikansk statsborgerskap og er ansatt i nettavisen Tatar-Bashkir i Praha, en del av Radio Free Europe, som får økonomisk støtte fra USA. 

På grunn av en familiær krise reiste hun til Russland i mai i fjor, ble bøtelagt og fratatt passet sitt da hun var på vei tilbake til Praha i juni. Hun ble pågrepet i oktober for ikke å ha registrert seg som «utenlandsk agent». 

Powered by Labrador CMS