Geir Lilleberg er redaktør i "På TV", som nå skal produseres i Danmark. Foto: Kathrine Geard

Aller vil lage tv-sidene selv

Universum blør og må slanke bort seks stillinger når Aller Norge flytter sideproduksjonen til eget hus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Universum som eies av NTB (51 prosent) og Vårt Land (35 prosent), mister sin største kunde, Aller Norge. Til høsten tar Aller produksjonen av radio- og tv-sidene inn i eget hus eller rettere, produksjonen legges til Aller i Danmark.

Daglig leder i Universum, Elisabeth Hovde, beklager situasjonen og opplyser at selskapet må redusere antall årsverk fra 21 til 15.

Mister storkunden

– Aller er vår største kunde. Med en kontrakt i overkant av seks millioner kroner utgjør det en tredel av omsetningen. Det får dessverre følger, sier Hovde.

Hun har ennå ikke skrevet noen oppsigelser og er ikke sikker på hvordan nedbemanningen kan skje.

Universum har til nå produsert bladet «På TV», i alt 64 sider ukentlig, i tillegg til 57 tv-sider til Se og Hør tirsdag og 29 sider til helgeutgaven.

Flytter produksjonen til Danmark

Fra 1. oktober er det slutt. Da legger Aller Norge hele produksjonen til Aller Danmark.

– Danskene har utarbeidet en plan og et system så de kan levere sidene med samme kvalitet som Universum gjør nå. Når vi først skal se på kostnader og snu hver stein, var det selvsagt naturlig å se på dette. Det er ingen misnøye med Universum som ligger bak, sier redaktør Geir Lilleberg i «På TV».

Alt blir som før

– Betyr det at radio- og tv-sidene i Norge og Danmark heretter blir helt like?

– Nei, alt blir som før. Sidene skal lages etter de samme maler som vi hadde utarbeidet for produksjonen hos Universum. Det blir ingen endringer.

Powered by Labrador CMS