Ulf André Andersen, ansvarlig redaktør i Se og Hør, vurderer tungt skyts.

Se og Hør vurderer motsøksmål mot Marius Borg Høibys advokat

– Jeg tror faktisk ikke Bratlien er kvalifisert til å være Marius Borg Høibys forsvarer, sier Ulf André Andersen om advokat Øyvind Bratlien. 

Publisert

Tirsdag forrige uke publiserte Se og Hør lydopptak fra et møte mellom Marius Borg Høiby og spanere fra Oslo-politiet. Publiseringen har skapt reaksjoner og politiet selv nekter for å ha lekket opptakene. 

Søndag fortalte Høibys advokat, Øyvind Bratlien, til TV 2 at de vurderer å anmelde lekkasjen. 

– Ikke lovlig

– Høiby har tatt opp samtalen. Han har aldri sendt denne til noen. Det skal derfor ikke være mulig for Se og Hør å få tak i denne på lovlig måte. Det er derfor grunn til å stille spørsmål ved flere sider av lovligheten rundt dette. Vi vurderer derfor anmeldelse, sier Bratlien til TV 2.

Til Aftenposten forteller Bratlien at en anmeldelse i så fall vil være generell, og ikke rettet mot noen. Det må være opp til politiet å finne ut av, sier han. 

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, til TV 2 at lydopptaket er kommet dem i hende på «vanlig journalistmåte».

Vurderer motsøksmål

På Se og Hørs egne nettsider reagerer imidlertid Andersen kraftig på at lekkasjen vurderes anmeldt, og varsler at kjendisbladet også vurderer søksmål. Men mot Bratlien.

Andersen bekrefter overfor Journalisten at de faktisk vurderer motsøksmål dersom Bratlien anmelder.

– På generelt grunnlag vil jeg minne både Marius Borg Høiby og advokat Bratlien om at det er straffbart både å levere inn uriktige anmeldelser og å fremme feilaktige anklager om straffbare forhold mot andre, sier Andersen.

– Ikke kvalifisert

Til Se og Hør legger Andersen til at han faktisk tror Bratlien ikke er kvalifisert til å være Høibys forsvarer, og at saken er blitt for stor for ham. Blant annet reagerer Andersen på at Bratlien anbefalte Høiby å reise til Italia. 

– Det virker ikke særlig smart å sende en person med omfattende rusproblemer til et område der det er lett å få tak i rus. For det annet er det tydeligvis advokat Bratliens strategi at klientene hans ikke skal la seg avhøre. For en person som er medlem av kongefamilien er det uhørt å ikke samarbeide med myndighetene. Dessuten så påfører denne uthalingen av tiden oss skattebetalere ekstra, unødige utgifter, sier Andersen ifølge Se og Hør

Andersen spør også om det var lurt å reise på jakttur i situasjonen Høiby er i:

– Våpen og narkotika har aldri vært en god kombinasjon, avslutter han.

Journalisten har ikke lyktes å komme i kontakt med advokat Øyvind Bratlien. 

Powered by Labrador CMS