Kim Riseth skal lede nytt samarbeidsprosjekt mellom TA Media og Amedia.

MEDIEFOLK:

Sjefredaktør tar permisjon

Namdalsavisas ansvarlig redaktør og administrerende direktør, Kim Riseth, skal jobbe med nytt prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

TA Media og Amedia forsterker sitt strategiske partnerskap med et felles utviklingsprosjekt, skriver de to i en felles pressemelding.

Namdalsavisas ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Kim Riseth, tar permisjon fra stillingen for å lede arbeidet. Han begynner i den nye rollen 1. september.

Avisene i TA Media, som blant annet består av Trønder-Avisa og Namdalsavisa, har vært partneraviser til Amedia siden 2020. Sammen står de to medieaktørene også bak nettsatsingene Trønderdebatt og NT24. 

Se på muligheter

– Nå ønsker vi å ta ut potensialet som ligger i samarbeid. Vi vil utforske mulighetene for lønnsomme synergieffekter mellom våre aviser i regionen. Det kan gjelde både redaksjonelle, organisatoriske og kommersielle forhold, sier konsernsjef Sivert Rossing i TA Media.

Prosjektet skal først og fremst kartlegge hvilke muligheter som finnes, og samtidig være en støttefunksjon og et bindeledd mellom Amedias ressurser for produktutvikling, innholdsutvikling og abonnement og de lokale mediehusene, skriver de i pressemeldingen.

– Vårt utgangspunkt for å lykkes med nye satsinger og tettere samarbeid i Midt-Norge er godt. TA Media og Amedia utgir aviser med godt lokalt fotfeste og med en tydelig profil i sitt marked. I Amedia har vi sterke kompetansemiljøer som kan bistå mediehusene og dette samarbeidsprosjektet, sier konserndirektør Ingrid Skogrand i Amedia.

– Mye bra

Kim Riseth sier at han gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

– Jeg opplever at avisene i vårt partnerskap allerede gjør mye bra, men at et enda bedre samarbeid kan bidra til nye gode løsninger for moderne avisdrift og resultere i mer godt innhold i avisene. Samtidig har vi savnet et bindeledd mellom alt som skjer på innholdsutvikling og teknologi, og hvordan det praktisk gjennomføres i mediehusene. 

Lars Øvereng er konstituert som ansvarlig redaktør i Namdalsavisa det kommende året, mens Geir Jonny Rognan er konstituert som daglig leder. 

Powered by Labrador CMS