Den svenske journalisten Sofia Mirjamsdotter beklager sitt Twitter-stunt. Foto: Pelle Sten / CC BY 2.0 / Wikipedia Commons
Den svenske journalisten Sofia Mirjamsdotter beklager sitt Twitter-stunt. Foto: Pelle Sten / CC BY 2.0 / Wikipedia Commons

Profilert svensk journalist tigget penger på Twitter

Ønsket seg et «lite hus ved havet».

Published

I forrige uke postet Sofia Mirjamsdotter, lederskribent i Sundsvall Tidning og profilert sosiale medier-ekspert i Sverige, følgende på Twitter:

«På lördag fyller jag år! Har räknat ut att om alla mine följare swishar mig 100 spänn kan jag uppfylla min enda dröm i livet.» I to separate meldinger kommer det fram at drømmen er en «stuga på landet» eller kanskje «ett litet hus vid havet».

Deretter kommer et telefonnummer med kobling til Swish, et mobilt betalingssystem i Sverige.

Ikke alle syntes at dette var en god idé, og innleggene er senere slettet.

– Dette var lite gjennomtenkt. Målet mitt var ikke å tigge penger, sier Mirjamsdotter til SVT.

Hun legger til at det hele var ment som en spøk.

Ifølge SVT fikk Mirjamsdotter inn cirka 2000 kroner på konto etter stuntet. På spørsmål om hva hun skal gjøre med pengene, er svaret at hun vil kontakte dem som har gitt penger for å sjekke om de vil ha dem tilbake. Det som eventuelt blir igjen vil hun gi til et godt formål.

Nils Funcke, lærer på Journalisthögskolen i Stockholm sier til SVT at meldingene er et grovt overtramp. Ikke minst fordi Mirjamsdotter har nesten 30.000 følgere på Twitter. Det var dermed ikke en liten privat gruppe som fikk se meldingene.

Sofia Mirjamsdotter er i tillegg til å være lederskribent i Sundsvall Tidning, også en mye brukt ekspert på sosiale medier. I 2011 fikk hun Stora journalistpriset som «Årets förnyare». Hun er også leder for Publicistklubben i Södra Norrland.

Foto: Pelle Sten / CC BY 2.0 /Wikipedia Commons