Her åpnes det NJ-finansierte solidaritetssenteret for journalister.

Solidaritetssenter for journalister åpnes i Gaza

– Vi er veldig fornøyde med at det omsider kan åpnes, etter mye forsinkelser på grunn av krigshandlinger, sier internasjonal rådgiver i Norsk Journalistlag, Eva Stabell. 

Publisert Sist oppdatert

Sammen med det kanadiske fagforbundet Unifor finansierer Norsk Journalistlag (NJ) etableringen av solidaritetssentre for journalister inne på Gazastripen. Tirsdag klokken 16.00 åpnes det første senteret av sitt slag i Khan Younis.

Forsinket

– Det er blitt litt forsinket på grunn av de verste bombingene vi så i våres. Men nå har vi gitt beskjed til Israel og FN om at senteret er beskyttet av verdens journalister, og at dette er en fredet plett. Det skal ikke utsettes for bombing, og så er det å håpe at de respekterer det, sier internasjonal rådgiver i NJ, Eva Stabell, til Journalisten. 

Ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ) har 108 journalister og mediearbeidere blitt drept etter Hamas-angrepet 7. oktober i fjor. Majoriteten av redaksjonslokalene i Gaza er bombet eller raidet av det israelske militæret, og mye utstyr journalister bruker i arbeidet sitt er også ødelagt. 

Arbeidsutstyr til utlån

Det er det palestinske journalistforbundet PJS og den internasjonale journalistføderasjonen IFJ som setter opp  av solidaritetssenteret i Khan Younis, som NJ  og Unifor finansierer. 

Med finansieringen av prosjektet har NJ som mål å bidra til at nyhetsarbeidet i Gaza kommer i gang igjen, og senteret som åpnes tirsdag skal være døgnåpent, ha vakt, sikkerhetsutstyr og arbeidsutstyr til utlån for journalister, ifølge NJ.

– Vi er veldig fornøyde med at det omsider kan åpnes, etter mye forsinkelser på grunn av krigshandlinger. Her skal det være mulig å få ladet mobiler, sende ut stoff og å kanskje få hvile, avslutter Stabell.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS