Daugstad går i protest

Johnny Daugstad slutter som ansvarlig redaktør i Fagbladet, som følge av striden med eierne i LOs største fagforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fagbladet er av Norges største fagtidsskrifter, med et opplag på om lag 300.000. Det siste året har redaksjonen vært i strid med eieren, Fagforbundet, om organiseringen og driften av bladet. Forbundet har besluttet å slå sammen deres egen informasjonsavdeling og Fagbladets redaksjon.

Fem år i stolen

Etter avtale med ledelsen i Fagforbundet fratrer Daugstad med virkning fra 1. september, etter drøyt fem år i redaktørstolen.

– Jeg har hatt mange morsomme og spennende år i Fagbladet. Vi har vært gjennom en rivende utvikling, og takket være en meget dyktig og entusiastisk redaksjon, mener jeg vi har klart å skape et journalistisk produkt som vi har grunn til å være stolte av, sier han i en pressemelding.

Saklig uenighet

Daugstad begrunner sin avgang med en saklig uenighet mellom bladets eiere og han selv om viktige strategiske valg og organisatoriske endringer knyttet til driften av Fagbladet.

– Når eiere og sjefredaktør har så vidt ulikt syn på viktige spørsmål, er det ikke unaturlig at vi skiller lag. Det vanskeligste med denne beslutningen er å forlate en redaksjon som det har vært veldig inspirerende å jobbe med, framholder Daugstad.

– Gjort en god jobb

Den avtroppende redaktøren høster godord fra Fagforbundets ledelse.

– Johnny Daugstad har gjort en god jobb som ansvarlig redaktør i Fagbladet og lagt ned en stor innsats for å utvikle et godt journalistisk produkt. Når det nå har oppstått en situasjon hvor det er uenighet om enkelte viktige spørsmål knyttet til Fagbladets videre utvikling, så har det vært viktig for Fagforbundet å finne en minnelig og fornuftig løsning i forhold til Johnny Daugstad. Det mener jeg vi har klart, sier administrativ leder Gunnar Gussgard i Fagforbundet.

Powered by Labrador CMS