Gunnar Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg

Nesten frivillig i Nettavisen

De fleste som forlater Nettavisen, gjør det frivillig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mot slutten av januar ble det kjent at rundt 15 årsverk måtte kuttes i staben til Nettavisen. Ledelsen tilbød dem som var villige til å slutte frivillig, tre måneders lønn uten arbeidsplikt i oppsigelsestiden.

– Vi er ikke helt i mål. Men med noen få unntak har vi fått til den varslede nedbemanningen frivillig, forteller ansvarlig redaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum.

Dette er den andre runde Nettavisen nedbemanner siden i fjor sommer.

Samarbeider

Det siste året har Nettavisen inngått trafikk- og innholdssamarbeid med A-pressens lokalaviser og Hjemmet Mortensens Klikk.no. Stavrum forteller at samarbeidet med sistnevnte går etter planen og at Nettavisen har generert en god del trafikk til Klikk.no.

Når det gjelder samarbeidet med nettavisene til A-pressen, mener Stavrum at man så langt bare har sett toppen av isfjellet i forhold til å utnytte samarbeidet mellom partene.

– Det har gått betydelig trafikk mellom Nettavisen og A-pressen, det har vært litt opp og ned hvilken vei det har gått mest trafikk så langt. Han forteller at partene var klar over at det ville ta tid før samarbeidet fungerte optimalt og at de på langt nær er i mål.

Salg

I slutten av oktober i fjor ble det kjent at TV 2 ønsker å selge seg ut av Nettavisen. Kjøpere er TV 2s egne eiere Egmont og A-pressen.

Siden den gang har partene forhandlet om blant annet pris for mediehuset som har produktene Nettavisen, Side2 og Biipmag (eid sammen med Egmont).

Informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 sier overdragelsen fortsatt ikke er avklart. Han vil heller ikke binde seg opp til en deadline for når avtalen skal være klar.

Powered by Labrador CMS