TUs eier: Millionunderskudd ikke riktig

Royalty til Teknisk Ukeblads eierne skal unngå konsekvenser av svingninger i annonseinntektene.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag fortalte Journalisten om Teknisk Ukeblad som starter hvert år med et underskuddpå i overkant av tjue millioner kroner. Årsaken er at eierne ikke vil dekke det bladet koster i produksjon.

Styreleder Steinar Sørlie, som også er generalsekretær i Nito, mener det ikke er riktig at Teknisk Ukeblad begynner året med et underskudd slik klubbleder Joachim Seehusen viser til.

Møte svigningene

Sørlie skriver i en e-post til Journalisten at TUs inntektskilder baserer seg på flere områder, hvor annonseinntekter og nettooverføringer fra eierne er viktigste inntektene.

Seehusen forteller også at eierne, som i tillegg til Nito er Tekna og Polyteknisk forening, tar ut royalties basert på annonseinntektene. Dette ble innført siden de tre fagforeningene bidrar til abonnementsbasen til TU.

– I 2009 innførte vi en ordning med en abonnementsavgift og en fast royaltysats avhengig av inntektene til bladet. Ordningen ble innført for å unngå konsekvensene av de store svingningene i annonseinntektene, spesielt stillingsannonsene, man hadde sett de senere år, sier Sørlie i e-posten.

Eget utvalg

Styrelederen sier videre at de nå begynner å se konsekvensene av trenden med de fallende papirinntektene.

Vi har derfor satt ned et internt utvalg bestående av daglig leder i TU og to styrerepresentanter, herunder styreleder, som vil se nærmere på de utfordringene som reduserte annonseinntekter medfører.

Teknisk Ukeblads egenkapital tæres ved at eierne bidrar til at bedriften til stadighet ender i underskudd. Sørlie skriver videre at det ikke vil være riktig å kommentere den økonomiske situasjonen eller hvordan han og Nito stiller seg til forholdene, før utvalget har sett nærmere på saken.

Powered by Labrador CMS