Telemarksavisa ble felt i PFU pga. denne annonsen.
Telemarksavisa ble felt i PFU pga. denne annonsen.

Tar PFU-fellelse med stort alvor

De ansatte i Telemarksavisa har fått klar beskjed etter fellelse i PFU.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag behandlet PFU igjen Vardens klage på konkurrenten Telemarksavisa for brudd på tekstreklameplakaten. Vardens redaktør Lars Kise mente en helsidesomtale i TA fremsto som et redaksjonelt produkt. At siden har en annen typografi enn resten av avisen og merket med annonse, mente han ikke var godt nok.

Utvalget forsøkte å behandle saken i november, men valgte å utsette behandlingen til årets siste møte da det fremkom nye opplysninger. Frilanseren som hadde skrevet artikkelen, forklarte i debatten på Journalisten.no at han ikke ville gått med på å skrive den hvis han hadde visst at det dreide seg om en annonse.

Her kan du se utvalgets behandling av klagen.

Klart

I et skriv til utvalget forklarer TAs ansvarlige redaktør Ove Mellingen at uansett hva journalisten måtte hevde, kommer oppdraget fra markedsavdelingen.

– Det er sjelden en redaktør er så klar på disse punktene. Det er også i tråd med prinsipputtalelsene dette utvalget har vedtatt, sa Kokkvold under innledningen av behandlingen.

Lærdom

Ove Mellingen forteller at han etter kjennelsen om at avisen har brutt god presseskikk, sendte et skriv til de ansatte for å klargjøre holdningen.

– Dette må vi tar lærdom av. Det er uheldig og ubehagelig å bli felt, men det positive er at vi lærer av det. Jeg tar dette med stort alvor og har derfor instruert huset. Vi vil gjøre alt vi kan for å unngå dette i tiden fremover, sier Mellingen og legger til:

– Jeg har forsvart dette på noen områder, men jeg har såpass respekt for PFU at vi legger vår linje i forhold til kjennelsen.

Powered by Labrador CMS