Daværende sjefredaktør i Nettavisen Knut Ivar Skeid forlikte med Dagbladet i gaten. Her fra 1998. Foto: Kathrine Geard
Daværende sjefredaktør i Nettavisen Knut Ivar Skeid forlikte med Dagbladet i gaten. Her fra 1998. Foto: Kathrine Geard

Slik ble terningkampen forlikt

Nettavisen ble enig med Dagbladet på gatehjørne. Feiret med fyll på Theatercaféen.

Publisert   Sist oppdatert

For ti år siden gikk Nettavisen til retten for å få prøvet om de kunne gjengi terningkastene til VG, Dagbladet og Aftenposten. Dette var en reaksjon på at de nevnte avisene krevde at Nettavisen sluttet å vise deres anmeldelser.

– Eplekjekke som vi var, gikk vi til søksmål mot Akersgata for å få stadfestet retten til å gjengi slike terningkast, skriver Nettavisen-gründer Knut Ivar Skeid på bloggen til Jan Thoresen, redaksjonssjef i Klikk.no.

Tøys

Som Journalisten fortalte mandag skriver Thoresen om Dagbladets nye tv-side se.no og deres bruk av andre mediers terningkast.

Skeid forteller i debatten under bloggen til Thoresen, at han noen dager før rettssaken skulle begynne, traff på daværende sjefredaktør Harald Stanghelle i Dagbladet. Stanghelle sto da og pratet med høyesterettsjustitiarius Carsten Smith.

– Etter å ha utvekslet høflighetsfraser og jeg skulle haste videre, avsluttet jeg med «Da sees vi i retten til uken da, Harald». Smith ble interessert i hva dette var, og han fikk en kort innføring i hva saken dreide seg om og utfallet av byrettssaken. Hans umiddelbare reaksjon var: «Gutter, slutt med dette tøyset og forlik dere. Rettsapparatet skal ikke belastes med den slags».

Forliket

Ifølge Skeid ble Nettavisen og Dagbladet enige på stedet. VGs Bernt Olufsen og Einar Hanseid i Aftenposten ble kontaktet av Stanghelle som fortalte de to at Dagbladet ville forlikt uansett hva de gjorde, og etter en tenkepause ble de to Schibstedavisene også med på å forlike.

– Jeg husker ikke nøyaktig, men jeg tror forliket innebar at dommen ikke skulle være rettskraftig, at vi skulle slutte å gjengi terningkast, og at vi dekket noe av saksomkostningene til motpartene, skriver Skeid og legger til:

– Dessuten gikk Odd Harald Hauge, undertegnede og Harald Stanghelle og drakk oss fulle på Theatercaféen en stund etterpå på Nettavisens regning, men det sto neppe i forliket.