Sigmund Kydland går tilbake til sin gamle jobb i Tønsbergs Blad. Foto: Elsebeth Frey

Gamleredaktøren overtar Tønsbergs Blad

Sigmund Kydland gjør comeback.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det bestemte styret i Edda Vestfold tirsdag. Dermed gjør Kydland comeback i avisen han var toppsjef for i perioden 2006 til 2008.

Forandring

Nå kommer han fra stillingen som konserndirektør i Amedia. Det er en jobb han har hatt et drøyt år. Før det har han hatt samme stillingstittel i Edda Media siden 2008, da han sluttet som redaktør i Tønsbergs Blad sist. 

– Dette blir veldig bra. Jeg har akkurat stått på allmøte og hatt en veldig hyggelig prat med de ansatt, sier Kydland om å overta gamleavisen. 

– Hvordan er det å gå tilbake til Tønsbergs Blad?

– Det er seks år siden sist, så det er mye som er skjedd siden da. Jeg føler vi begynner på nytt, sier 50-åringen som har bodd i Tønsberg store deler av de siste 20 år. 

I sommer ansatte Kydland den forrige TB-redaktøren, Håkon Borud, som ny ansvarlig redaktør i Drammens Tidende.

– Var det for å åpne for et comeback i Tønsberg?

– Det er klart det. Det er riktig at jeg var styreleder i siste fase av ansettelsen i Drammen. Da jeg forstod at Håkon skulle slutte begynte jeg å tenke på Tønsbergs Blad.

Tiltrer senere

Kydland ønsker ikke å komme med noen programerklæring for den nye perioden nå, men sier at avisen er veldrevent. TB hadde i fjor et opplag på 25.700 eksemplarer. Det er 4.100 færre eksemplarer enn sist Kydland ledet den.

– Jeg ser at det er ting jeg har lyst til å tilpasse og endre, men hovedretningen er veldig god.

Det er ikke klart når Kydland tiltrer den «nye» stillingen. Han har seks måneders oppsigelsestid i konsernet, og har en del styreverv som må avvikles.

Før forrige periode i TB var Kydland ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Skiens-avisen Varden. 50-åringen har også vært nyhetsredaktør i TB og redaksjonell erfaring fra Dagbladet, VG og Vårt Land.  

Framstår tent

Leder Lars Døvle Larsen i redaksjonsklubben sier ansettelsen er godt mottatt blant de ansatte. Klubbstyret møtte Kydland i forkant av presentasjonen i redaksjonen.

– Han har utkrystallisert seg som en favoritt. Han hadde i særklasse den tyngste redaksjonelle ledererfaringen. Han har vært hos oss før, slik at vi sånn sett vet hva vi får. Men han har plukket opp kompetanse, ikke minst digitalt, i mellomtiden, sier Larsen.

Klubblederen sier den nye redaktøren og klubben tenker likt om de store linjene i avisen, men avviser ikke at det kan oppstå uenighet om enkeltsaker.

Det viktigste for klubben var å forsikre seg om at Kydland var motivert for jobben han har hatt før.

– Han framstår som en som er tent for oppgaven.

Profilert

Styreleder Tom Helge Rønning sier i en melding på Amedias nettside at avisen får en profilert og sterk redaktør med ansettelsen.

– Tønsbergs Blads oppgave er å berøre og engasjere lesere og lokalsamfunn. Kydland er en redaksjonell toppleder som vil sikre Tønsbergs Blad som et vitalt og relevant mediehus på alle plattformer.

Morten Wang vil være konstituert i stillingen som ansvarlig redaktør i TB fram til Kydland overtar.

Selskapet Edda Vestfold, som Tønsbergs Blad er en del av, omsatte i fjor for 324 millioner kroner. Men her inngår også omsetningen til Sandefjords Blad og Gjengangeren, som i fjor hadde et opplag på henholdsvis 12.700 og 6.500 eksemplarer. 

Powered by Labrador CMS