Klubbleder Rune Valderhaug mener nedskjæringsprosessen ikke har vært helt smertefri. Foto: Kathrine Geard

21 gavepensjoner i BT

Første runde med gavepensjoner synes å være i boks i Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alt skal nå være på plass i nedskjæringsprosessen i Bergens Tidende, for denne gangen. Ifølge klubbleder Rune Valderhaug skal 21 ha akseptert tilbudet om gavepensjon og ni har tatt sluttpakker.

Ikke smertefritt

Sjefredaktør Trine Eilertsen har tidligere uttalt at målet er at halvparten av dem som kan få gavepensjon også takker ja til den. Dette er nå på plass.

Klubblederen forklarer at prosessen ikke har vært helt smertefri.

– Det som er viktig, er hvordan prosessen oppfattes av dem som er i den aktuelle alderen. De synes fristene har vært for korte og enkelte har sagt at de har følt et press. Dette har rettet seg opp etter hvert. I starten var det også manglende økonomisk rådgivning. Dette kom på plass etter hvert, sier Valderhaug.

Fort i svingene

Klubblederen sier at det ikke er en unaturlig reaksjon når man står midt i en slik situasjon. Selv synes Valderhaug at det gikk fort i svingene i starten, og at dette kan ha bidratt til at ikke enda flere søkte da den første fristen gikk ut.

Videre forteller Valderhaug at majoriteten av dem som takket ja til gavepensjon og sluttpakker gjorde det da den første fristen gikk ut, etter det er det kun kommet til en håndfull søkere.

Håpet på flere

BT-ledelsen hadde håpet at flere enn 27 hadde søkt om sluttpakker og gavepensjon knyttet til AFP, slik situasjonen var ved fristens utløp ved nyttår.

– Alle som har søkt om sluttpakke har nå fått svar. Vi utvidet fristen for å søke om gavepensjon knyttet til AFP ytterligere, til utgangen av forrige uke. Det gjorde vi fordi de såkalte aktuarberegningene av kostnadene med gavepensjonene først forelå da. Dermed kom det seks-sju nye søknader, så nå begynner vi å bli fornøyd, sier sjefredaktør Trine Eilertsen.

– Så du ser ikke for deg noen ny runde med kutt nå? Det kom noen signaler fra dere tidligere i januar om det kunne bli behov for ytterligere kutt, utover det opprinnelige nivået på 50 millioner kroner?

– Nei, vi planlegger ikke nye tiltak nå. Det er ikke noe som tyder på at det lysner på annonsemarkedet, men det er for tidlig å se tydelig hvilken vei det går. Så vi må vente litt med å trekke konklusjoner.

Flere neste år?

Klubblederen sier at siden mediehuset er i et kostnadsreduserende program, vil ansatte som fyller 62 senere ha mulighet til å søke om gavepensjon. Alle som har fått gavepensjon i denne runden fyller 62 år i første halvår, og Valderhaug tror at flere kommer til å søke de neste 12 månedene.

– Her på huset er det rundt 40 stykker som når alderen og en del av disse har signalisert at de vil søke om gavepensjon. Jeg ser derfor ikke behov for oppsigelser i nær fremtid.

Powered by Labrador CMS