Eirik Dalseg og Tore Østby starter opp Trondheimsnytt i løpet av 2017. Foto: Geir Skancke

Trondheimsnytt vil speile det som skjer og grave i det som skjuler seg under overflaten

– Det er plass til flere aktører i Trondheim, sier «konkurrenten» Trondheim24. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Personene bak nettavisene Rørosnytt og Malviknytt jobber nå med å etablere nettavisen Trondheimsnytt. Eirik Dalseg og Tore Østby søker nå etter redaktør og journalister. Hvor mange de skal ansette vet de ikke ennå. De ser på hvem de får inn på søkerlisten og bygger et team ut fra det. 

De kaller Trondheimsnytt et demokratisk prosjekt der alt skal ligge åpent for leserne. Dalseg forteller til Journalisten at de mener det er et demokratisk problem at kun de som har råd til det skal få lese nyheter. 

Les også: Munck Studios på lufta med graveredaksjon i Trondheim

Annonsekroner

Trondheimsnytt skal finansieres gjennom annonsekroner, og vil konkurrere om inntektene med ganske så nyetablerte Trondheim24.

Men de to nettstedene har forskjellige dekningsområder. Trondheimsnytt skal dekke alt som skjer i Trondheim, også sport, og i tillegg drive gravende journalistikk. Mens Trondheim24 i stor grad tar for seg det urbane i byen. 

– Vi gjør ikke det samme som Trondheim24. Det er plass til en aktør til. Vi skal speile det som skjer i byen og grave i det som skjuler seg under overflaten. Vi skal dekke bredt, sier Dalseg.

Dato for oppstart er ikke satt. Dalseg håper på å få alt på plass før sommeren, men erkjenner at det er ambisiøst. 

Samarbeid 

Ansvarlig redaktør Paul Jostein Aune i Trondheim24 er ikke redd konkurranse. Hans tilnærming til nye aktører er heller å prøve å samarbeide, selv om de vil slåss om de samme annonsekronene.

Og også han påpeker at de to avisene ikke skal dekke nøyaktig de samme tingene. 

– Det går an å samarbeide og samtidig konkurrere, sier han. 

Les også: NRK og Adresseavisen lot tips om at lærer mobbet egne elever på barneskole i Trondheim ligge. Det gjorde ikke Trondheim24

Trafikk fra Facebook

Trondheim24 har vært på nett i omtrent fire måneder nå. Aune forteller at det står bra til med den nyopprettede avisen.

På en god dag har de mellom 10.000 og 15.000 visninger. Ifølge Aune er det «en god dag» flere dager i uken. 80 prosent av trafikken kommer fra Facebook, men han ser at flere i større grad nå går rett til nettsiden. Han opplyser at nettstedet har 5.000 daglige brukere, men det foreligger ingen leserundersøkelse ennå.

Aune forklarer at han etter ti år i Byavisa, som ble lagt ned i mai i fjor, vet at det har vært etterspørsel i Trondheim etter flere aktører. Og i likhet med Trondheimsnytt er det uaktuelt å innføre en betalt plussløsning. 

– Alt er mulig i Trondheim. Det er plass til flere. Det holder ikke med Adresseavisen. 

Les også: Legger ned Byavisa Trondheim

Powered by Labrador CMS