Charlotte Frogner spiller hovedrollen i TV 2-serien Hvaler. Foto: TV 2

Suksess på Hvaler

Det var ikke helt himmelblått på TV 2, men kanalen digger seertallene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De norske dramaseriene har vært seersuksesser for NRK og TV 2. Tidligere i høst flyttet nesten én million seere til øya Ylvingen på søndagene. Over en halv million dro til Hvaler på TV 2.

Satsing

Norsk drama har siden 2006 vært et satsingsområde for de norske tv-kanalene. Ambisjonen er å få norske produksjoner nominert til den prestisjefylte amerikanske tv-prisen Emmy.

Denne høsten har bydd på to nykommere innen dramaseriene «Himmelblå» på NRK1 og «Hvaler» på TV 2.

«Himmelblå» hadde i gjennomsnitt over åtte søndager nesten en million seere. På den mest sette episoden, selve sesongfinalen, samlet statskanalen 1.127.000 seere.

Søndag er kanskje tv-dagen fremfor noen, derfor var det trolig overraskende for enkelte at TV 2 valgte å legge sin store dramasatsing «Hvaler» til mandager.

Fornøyde

Kanalen har ikke klart å samle like mange seere til sin dramasatsing som det NRK1 klarte. I snitt har «Hvaler» samlet 513.000 seere, hvorav det mest sette programmet var premieren som samlet 572.000 seere.

– Dette er veldig gode tall på en mandag hvor konkurransen fra de andre kanalene er tøff. Vi er veldig fornøyd med å kunne samle over én halv million seere i snitt. Dette er moro for norsk drama også, sier informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2.

Røiseland sier at det ennå ikke er bestemt om det kommer en ny sesong med dramaserien. Kommer den neste år, blir det neppe før utpå høsten.

Powered by Labrador CMS