Twitters eier og toppsjef Elon Musk sier at han håper åpenhet m deler av selskapets datakode vil føre til bedre anbefalinger i det sosiale mediet.

Sosiale medier

Twitter offentliggjør deler av algoritmen sin

Twitter har gitt offentligheten innsyn i deler av algoritmen som styrer hva du får se på det sosiale mediet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Eier Elon Musk sa i en spørrerunde på nettet lørdag at han håper å bygge tillit gjennom åpenhet ved å dele koden bak det som velges ut i nyhetsstrømmen «For you» til hver enkelt bruker.

– Å dele koden åpent vil være veldig pinlig i begynnelsen, men bør føre til raske forbedringer i kvaliteten på det som anbefales.

Brukerne kan velge å se innhold i kronologisk rekkefølge fra dem de følger eller å se en innholdsstrøm basert på Twitters anbefalinger. Sistnevnte kan også inneholde innlegg som ikke er tilknyttet noen man følger.

Koden viser blant annet om en melding blir mer synlig – større sjanse for å dukke opp – dersom mange liker, deler eller svarer på den og om den inneholder bilder eller lenker.

Eksperter oppdaget raskt at koden sørget for at Musks egne innlegg handlet i en egen kategori, noe sjefen omtalte som underlig og hevdet han ikke kjente til. En utvikler i selskapet sier denne kategorien er laget av statistikkhensyn og ikke gir sjefen noen fordeler med å nå ut til flere.

Systemet deler også brukere inn i republikanere og demokrater, noe som blir forklart med at de vil sikre at ingen a partiene får fordeler eller ulemper når programvaren endres. Musk sier disse kategoriene skal fjernes raskt.

Powered by Labrador CMS