Illustrasjonsfoto: Unsplash/Beni Krausz
Illustrasjonsfoto: Unsplash/Beni Krausz

USA trekker sak mot Apple

Justisdepartementet sier de har kommet inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook.

Publisert Sist oppdatert

Departementet vil be retten annullere kjennelsen som pålegger Apple å hjelpe det føderale politiet FBI med å lage en bakvei forbi sikkerhetsinnstillingene på telefonen til mannen som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 personer på en julefest i San Bernardino i september.

Apple ønsket mandag ikke å kommentere saken. Selskapet har kjempet imot rettsordren og sier den ville innebære å lage en bakdør som i praksis ville gi myndighetene til gang til innholdet på til millioner av iPhone-telefoner.

FBI skal ha fått tips om hvordan de kunne omgå sikkerhetsinnstillingene på Farooks telefon. Normalt ville innholdet på telefonen bli slettet etter et visst antall forsøk på å knekke passordet. Forrige uke dukket det opp opplysninger om at Apple kan kreve innsyn i metoden som nå er brukt for å hacke telefonen, noe som vil gi selskapet kunnskap nok til å endre programvaren og hindre at metoden blir brukt i fremtiden.

Massedrapet i California var inspirert av ekstremistgruppen IS, og FBI har vært interessert i å hacke seg inn på mannens telefon for å sjekke den for informasjon.

Farook og hans kone, som også deltok i angrepet, ble drept i en skuddveksling med politiet senere samme dag.

Powered by Labrador CMS