Frilanser Maren Sæbø var eneste norske journalist i Juba, der det oppsto borgerkrigsliknende tilstander i slutten av forrige uke. Foto: Privat og Google Maps
Frilanser Maren Sæbø var eneste norske journalist i Juba, der det oppsto borgerkrigsliknende tilstander i slutten av forrige uke. Foto: Privat og Google Maps

Maren Sæbø i sikkerhet i Nairobi

Evakuert fra Sør-Sudans hovedstad Juba sammen med ansatte i Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kirkens Nødhjelp opplyser i en pressemelding at organisasjonen onsdag har evakuert tre av sine internasjonale medarbeidere fra landkontoret i Sør-Sudans hovudstad Juba, blant dem den norske økonomisjefen Magne Svendsen. Evakueringsflyet var chartret av det internasjonale Kirkens Nødhjelp, og evakueringen til Kenyas hovedstad Nairobi ble organisert av norske og danske Kirkens Nødhjelp.

Med på flyet var også syv av Norsk Folkehjelps ansatte i Sør-Sudan og frilansjournalisten Maren Sæbø, bekrefter Kirkens Nødhjelp.

Les også: Roligere i Juba - Maren Sæbø håper på rask evakuering

Maren Sæbø la ut denne Facebook-oppdateringen etter at hun<br>ankom flyplassen i Nairobi onsdag.
Maren Sæbø la ut denne Facebook-oppdateringen etter at hun
ankom flyplassen i Nairobi onsdag.

42 om bord

Flyet, med til sammen 42 passasjerer om bord, tok av fra Juba flyplass 08.50 onsdag morgen. Evakueringen gikk etter planen og uten vanskeligheter, opplyser Kirkens Nødhjelp.

 Flere hundre mennesker er drept i kamphandlinger flere steder i Sør-Sudan de siste dagene, og i hovedstaden Juba har kampene vært intense.

- Det har vært nervepirrende døgn for alle våre ansatte i Sør-Sudan, og vi er glade for at våre internasjonale medarbeidere nå er i sikkerhet i Kenyas hovedstad Nairobi, der debriefingen av dem starter umiddelbart. Samtidig jobber vi nå for å trygge våre 70 nasjonalt ansatte i Sør-Sudan, sier kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp, Håkon Haugsbø.

Flyttet nærmere flyplassen

Etter å ha oppholdt seg innestengt på et hotellområde fra fredag, mens kampene pågikk i Juba sentrum, flyttet Sæbø tirsdag over i Norsk Folkehjelps leilighet nær flyplassen. Ifølge en oppdaterering hennes ektemann Henrik Steen la ut på Facebook tirsdag ettermiddag var hun trøtt, men trygg og lettet.

Journalisten fikk kontakt med Sæbø via SMS onsdag rett før klokka 12. Hun prioriterte da å sove og hvile, før hun lar seg intervjue. Hun vet foreløpig ikke når hun kan dra videre hjem til Oslo.

Powered by Labrador CMS