ICIJ offentliggjør nå alle papirene til mediene.

Panama-papirene offentliggjøres 9. mai

Det internasjonale konsortiet av undersøkende journalister, ICIJ, vil offentliggjøre de omstridte Panama-papirene i starten av mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Panama-papirene inneholder navnene på over 200.000 offshore-enheter som er konstruert ved hjelp av det panamanske advokatfirmaet Mossack Fonseca. Lekkasjen avdekket at en rekke framtredende politikere har investert i slike stråselskaper i skatteparadiser.

Les også: Norske medier har publisert over 2.000 Panama Papers-saker

ICIJ skriver på sin nettside at offentliggjøringen ikke vil være en «datadump» av originaldokumentene - men en forsiktig frigjøring av grunnleggende bedriftsinformasjon. ICIJ vil ikke frigi personopplysninger. Databasen vil ikke omfatte registreringer av bankkontoer og finansielle transaksjoner, e-post og annen korrespondanse, pass og telefonnumre.

Den valgte og begrensede informasjonen blir publisert i offentlighetens interesse. Databasen vil bli publisert på https://offshoreleaks.icij.org 9. mai.

Myndighetene i mange land har iverksatt etterforskning etter lekkasjene av panamadokumentene for å se om det har blitt begått straffbare forhold når rike og mektige personer har plassert sine penger i skatteparadiser.

En som har kjempet for utlevering av papirene er Tysklands justisminister Heiko Maas.

Les også: Jobbet i eget bur for å holde Panama Papers-prosjektet hemmelig

Powered by Labrador CMS