Straffessaken mellom to tidligere kolleger har gjort arbeidsmiljøet i TV 2 krevende for noen ansatte. En av avdelingene i Oslo har blitt fysisk flyttet på grunn av utfordringer i arbeidsmiljøet, får Journalisten opplyst.

Arbeidsmiljø i TV 2

Vanskelig arbeidsmiljø i TV 2 etter voldtektssak: Flyttet på avdeling

– En krevende periode for alle berørte, sier organisasjonsdirektøren. 

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En hendelse i 2021, som i løpet av de siste to årene har ført med seg både en intern varslingssak og to runder i retten, har fått konsekvenser for miljøet blant de ansatte i TV 2. 

En kvinne i mediehuset varslet ledelsen om en daværende mannlig kollega, før hun anmeldte ham til politiet for voldtekt. 

Høsten 2022 gikk saken for Oslo tingrett, der mannen ble dømt til fire års fengsel. Han anket dommen, og i Borgarting lagmannsrett denne våren ble han frikjent

Flere TV 2-ansatte som Journalisten har snakket med forteller at en av avdelingene i Oslo har blitt fysisk flyttet som følge av utfordringer i arbeidsmiljøet i kjølvannet av saken.

Krevende arbeidsmiljø

Ifølge Journalistens opplysninger ble beslutningen om å flytte avdelingen tatt etter råd fra en organisasjonspsykolog som ble hentet inn til å hjelpe med situasjonen.

Grepet skal ha blitt tatt rundt nyttår, etter at saken hadde gått for tingretten. 

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2 forteller at ledelsen avstår fra å kommentere saken. 

– Dette har vært en krevende periode for alle berørte. Som arbeidsgiver har vi hele veien vært opptatt av å ivareta arbeidsmiljøet, men det er ikke rett av meg å kommentere enkelttiltak eller vurderinger, skriver Eltvik Vindfeld i en e-post. 

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække viser tilbake til organisasjonsdirektøren på spørsmål om en kommentar. 

Journalisten har også vært i kontakt med klubbleder i TV 2, som heller ikke ønsker å kommentere saken. 

– Sjokktilstand

Ifølge Trine Rjukan, som er bistandsadvokat for fornærmede i saken, kom det som et sjokk at aktor la ned påstand om frifinnelse i lagmannsretten.

– Fornærmede sa til meg i dag etter at jeg hadde meddelt henne dommen at hun fortsatt er i en sjokktilstand og er helt knust etter statsadvokatens beslutning om å legge ned saken hennes ved å påstå frifinnelse, uttalte Rjukan til Journalisten etter domsavsigelsen.

  • Derfor identifiserer Journalisten arbeidsstedet:
  • I Vær varsom-plakatens punkt 4.7 heter det at identifisering må begrunnes i et berettiget informasjonsbehov. I løpet av rettssakene ble det et sterkt fokus på et miljø i TV 2, noe vi mener det er relevant å opplyse våre lesere om. Derfor valgte vi å identifisere arbeidsstedet i forbindelse med at dommen fra tingretten var klar.

Powered by Labrador CMS