Fra valget i Venezuela i 2013 . Foto: Joka Madruga, Creative Commons

Flere journalister angrepet i Venezuela i 2017

Nesten 70 medier stengt i landet i fjor. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nærmere 70 aviser, tv-kanaler og radiostasjoner ble stengt i Venezuela i løpet av 2017, og en økende andel av journalistene ble utsatt for angrep.

Det melder den største fagorganisasjonen for presse i Venezuela (SNTP) onsdag. Ifølge SNTP ble 46 radiostasjoner, tre tv-kanaler og rundt 20 aviser stengt i løpet av året.

Flere av tv-kanalene har blitt stengt som følge av at de ikke har fått fornyet lisensene sine, mens flere av avisene har gått ut av produksjon som følge av mangel på papir – et gode som distribueres av et regjeringskontrollert selskap.

I tillegg til dette har unionen registrert 498 angrep mot journalister, i tillegg til 66 pågripelser.

SNTP mener det er president Nicolás Maduro og hans forsøk på å «til enhver pris forsøke å stilne misnøyen med den stadig verre økonomiske og sosiale situasjonen» i Venezuela som har ført til den kraftig forverrede situasjonen for pressen.

Landet lider av hyperinflasjon og mangel på nødvendige varer som mat og medisin.

Antallet angrep mot mediefolk steg med 26,5 prosent fra 2016, da SNTP registrerte 360 tilfeller. De fleste av angrepene skjedde i forbindelse med de dødelige protestene mot myndighetene mellom april og juni, da 125 personer ble drept. Ifølge SNTP står politiet eller de væpnede styrkene i Venezuela bak 70 prosent av dødsfallene.

Maduro og hans administrasjon har fordømt både lokal og internasjonal presse for det han mener er en «svertekampanje» og en «krigspropaganda» rettet mot myndighetene.

Powered by Labrador CMS