– Du må ha egentyngde

I går gikk var siste mulighet til å søke på den første utlyste kommentatorjobben i VG på tjue år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Han er  uerstattelig, men må erstattes, sier politisk redaktør Hanne Skartveit om den utlyste stillingen som kommentator i VG. Personen som får jobben skal fylle Olav Verstos sko etter at han omkom tidligere i sommer.

Ikke bare eksterne

Skartveit forteller at interessen har vært stor for stillingen. Verken hun eller medarbeidere i Journalisten kan huske sist det var utlyst fast jobb som kommentator i norsk presse. Skartveit mener det i hvert fall ikke har skjedd i VG-huset i de tjue årene hun har vært ansatt der.

– Vi har fått søknader fra mange gode navn, sier hun men ønsker ikke å vekte hvor mange av de gode navnene som er interne. Samlet vil hun anslå at det foreligger “flere titalls” søknader, men da det fortsatt er en dag igjen før søknadsfristen går ut, ønsker hun ikke å si konkret hvor mange det er.

VGs politiske redaktør vektlegger at prosessen rundt ansettelsen av en ny kommentator er åpen, og ikke en intern rekruttering.

Egentyngde

Den må være kunnskapsdreven, han eller hun som søker den ledige stillingen. De må kunne bygge kommentarer på substans forteller Skartveit.

– De må ha det jeg kaller egentyngde. De må være en fri sjel og ha frie tanker.

Skartveit understreker at det ikke er snakk om at VG vil ha en ren politisk kommentator, eller en utenrikskommentator eller en økonomikommentator.

– Vi vet ikke hva slags person det blir før vi faktisk ser navnet.

VGs kommentatoravdeling består av fem kommentatorer, en tegner, en debattredigerer og en debattredaktør.

Powered by Labrador CMS