VG: – Dette er en forferdelig feil

Det er ikke den omkomne Anita Burud som er avbildet på avisens forside.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er forferdelig, sier politisk redaktør Hanne Skartveit. Dagen startet på en måte hun ikke var forberedt på. For på førstesiden hadde de bilder av Kiwi-sjef Per Erik Burud og Anita Burud. De to er henholdsvis savnet og omkommet etter en tragisk båtulykke utenfor Tjøme. Problemet er bare at Anita Burud som er avbildet ikke er den savnedes Per Erik Buruds kone. Denne Anita Burud, også i familie med den savnede, lever i beste velgående.

– Vi ble klar over feilen i morges da folk som kjenner henne ringte og gjorde oss oppmerksomme på tabben vår, sier Skartveit som gjentar at hun ikke ønsker å komme med noe som kan virke som en bortforklaring.

Legger seg flat

Den politiske redaktøren er for tiden ansvarlig redaktør og sier at dette var en kjempetabbe som de i VG tar sterk selvkritikk på.

 - Det spiller ingen rolle hva vi har av forklaringer. En feil som dette skal ikke skje. Den avbildede Anita Burud lever, men hos oss fremstår det som om hun har omkommet. Jeg er veldig lei meg for at vi påfører familien en slik tilleggsbelastning. Vi beklager på det sterkeste.

VG Nett sier Skartveit at så fort de ble gjort oppmerksomme på tabben, så ble bildene fjernet fra VG+ umiddelbart. På papir er det ikke så lett.

Skartveit avventer nå en rapport fra dem som laget avisen i går for å få klarhet i hva som skjedde. Hun forteller at VG er takknemlige for at folk ringte og gjorde dem oppmerksomme på tabben, slik at den kunne rettes opp så fort som mulig. Samtidig begynte dagen til Skartveit med å ringe Anita Burud for å forklare hva som hadde skjedd, og å beklage hendelsen.

Bedre rutiner

Nå skal produksjonsrutinene i avisen gjennomgås.

– Det har, så langt jeg vet, ikke skjedd før at vi har brakt feil bilde. Dette er ikke noe vi vanligvis gjør. Vi må jobbe for å få enda bedre rutiner slik at vi kan være helt sikre på at rett person er avbildet.

hannevg.no

Powered by Labrador CMS