OJ tar debatten torsdag.

Hvorfor brukte VG 3 uker på å si unnskyld?

I begynnelsen av måneden ble det klart at VG sa unnskyld til fiolinist Marte Krogh for å ha konstruert tittel i en klippsak om henne.

Utsagnet VG tilla henne ble publisert tre uker før beklagelsen. I klippsaken, basert på en artikkel i magasinet Mamma, fremstilles det som om Krogh hadde rettet pekefingeren mot alle småbarnsmødre og formanet dem til å trene mer.

– Hun har ikke formulert seg slik. VG beklager å ha tolket utsagnet «man må jo bare ta seg sammen» til å bety at Marte Krogh løfter en pekefinger mot andre kvinner, uten å spørre henne om det var det hun mente, skrev VG i beklagelsen. Men det tok tre uker til tross for at Krogh sa ifra om feilsiteringen.

Tar debatten

Ifølge sjefredaktør Torry Pedersen var det fordi han befant seg i utlandet på det aktuelle tidspunktet og derfor ikke var klar for feiltrinnet før Krogh kontaktet ham et par dager før beklagelsen.

Torsdag møter Pedersen Krogh, Mamma-redaktør Hilde Rindal, Per Edgar Kokkvold, Hanne Bjurstrøm og Margrethe Geelmuyden til debatt om saken.

– Torry Pedersen etterlyste i en debatt om Romfolk-saken på NRK mer raushet i mediene når det gjøres feil. Han ryddet riktignok opp i en ekspressfart da han ble klar over saken, men hva skjedde før det? Hvorfor satt resten av VG stille i tre uker? spør OJ-leder Martin Riber Sparre.

OJ-lederen mener det handler om inngrodde holdninger i redaksjonene som bør utfordres. Dersom journalister tror troverdigheten svekkes ved å være rause med korrigeringer og beklagelser, tror Sparre det snarere er tvert imot.

Debatten finner sted på Litteraturhuset torsdag kveld.

 

Powered by Labrador CMS