Nyhetsredaktør Gard Steiro tar ett steg opp og blir sjefredaktør i VG. Foto: Martin Huseby Jensen
Nyhetsredaktør Gard Steiro tar ett steg opp og blir sjefredaktør i VG. Foto: Martin Huseby Jensen

Gard Steiro blir sjefredaktør i VG - Torry Pedersen gir seg

Lederskiftet i VG ble kjent på et allmøte onsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert
Gard Steiro presenteres som VGs nye sjefredaktørpå et allmøte onsdag. Foto: @vgkrim
Gard Steiro presenteres som VGs nye sjefredaktør
på et allmøte onsdag. Foto: @vgkrim

Det bekrefter VG selv i deres nyhetsstudio. Steiro blir publisher i VG, det vil si både ansvarlig redaktør og administrerende direktør.

Gard Steiro fyller 41 år senere i januar. Han kom til jobben som nyhetsredaktør i VG sommeren 2015 fra stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende (BT), en jobb han hadde hatt siden 2012. Før det var han nyhetsredaktør i BT. Steiro har jobbet som journalist i både BT og konkurrenten Bergensavisen.

– Dette er ingen impulshandling.

Det sier Gard Steiro til Journalisten om jobbskiftet som formelt var i boks tirsdag kveld.

– Jeg har hatt tid til å reflektere over dette.

Den nye VG-sjefen sier det blir endringer i VG, men vil ikke gå i detalj om hva det innebærer i dag.

– Det blir ikke noe stort linjeskifte. Jeg har jobbet et drøyt år med Torry og er komfortabel med vår linje. Men det blir endringer.

– Hvilke endringer?

– Nå skal jeg først bli kjent med de delene av organisasjonen som jeg kjenner minst og sette meg dypere inn i de delene. Så er ikke dette dagen for de store programerklæringene. Det viktigste blir å fortsette kursen og løfte journalistikken.

På direkte spørsmål svarer han «ingen planer» til om han ønsker å gjøre endringer med VGTV eller søndagsavisen. Steiro ber Journalisten vente på kvartalstallene fra den børsnoterte eieren for svar om hvordan det økonomisk går med VG.

– Men det er ingen krisestemning i VG i dag, sier Steiro.

Slutt etter 6 år

Torry Pedersen fyller 60 år 28. september i år. Han har vært ansvarlig redaktør i VG i nær 6 år. Pedersen tok da over etter Bernt Olufsen som satt i redaktørstolen i 17 år. Pedersen har fartstid som leder i VG fra 1988 som reportasjeleder, nyhetsredaktør, redaktør for VG Nett i årene 2000-2008, administrerende direktør i VG fra 2008 og eneleder fra 1. mars 2011.

– Hvordan vil du oppsummere din tid som sjefredaktør i VG? spør Journalisten Pedersen.

– Det har vært en periode med store omveltninger i mediene. Det har vært nedbemanningsrunder og ubønnhørlig digital omstilling. For meg har det vært flere ting å jobbe med. Blant annet å levere god økonomi og god journalistikk, samle gode ledere og jobbe for å utvikle bedriften strategisk. Det føler jeg at jeg har fått til. 

I 2008 kåret Oslo Redaktørforening ham til årets redaktør. Fra tidligere har Pedersen erfaring som journalist og nyhetsredaktør i Fredriksstad Blad og journalist i Dagbladet.

Blir styregrossist

59-åringen skal nå ifølge VG over i en ny stilling hos eieren, mediekonsernet Schibsted. Der blir han nå styreleder for alle Schibsteds norske aviser: VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Ifølge Aftenposten skal Pedersen rapportere til Schibsted Norges konsernsjef Didrik Munch.

Pedersen sier til Journalisten at han ikke helt vet hva den nye jobben vil bringe. Han forteller at det er blant andre Didrik Munch som har bedt ham om å ta over som styreleder for Schibsted-avisene. 

– Det å være sjefredaktør har vært en altoppslukende tilværelse. Jeg vil tenke på hva det vil si å være styreleder etter jeg trer av søndag kveld, sier han. 

Rart og gledelig

Leder Tor-Erling Thømt Ruud i VGs redaksjonsklubb skriver i en tekstmelding til Journalisten at det skjer en bra veksling i VG:

– En veldig bra mann i VG går av og en veldig bra mann tar over. Torry har skapt VG til å bli Norges største og beste medier, og Gard kommer til å føre dette videre. Det gode samarbeidet vi tillitsvalgte har hatt med Torry kommer vi selvsagt til å videreføre med Gard. En trist og rar dag, men også gledelig på en gang.

Steiro tar formelt over ansvaret fra mandag 9. januar.

Powered by Labrador CMS