Lars Brock Nilsen, journalist i HealthTalk, forteller om nisjeavisens satsing på video.

DEBATT:

Videosuksess på sosiale medier løfter HealthTalk til nye høyder

Det kan sitte langt inne å bruke dyrebar tid på å teste ut nye mediekonsepter, uten garanti for at de vil fungere. Da er det en fantastisk følelse når vi faktisk lykkes.

Publisert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.
  • Teksten ble først publisert på HealtTalk.

Å prøve noe nytt og å gjøre ting annerledes kan være skummelt for alle, også for oss i mediebransjen. Hvorfor risikere å eksperimentere med nye konsepter og ideer når det gamle og velprøvde fortsatt fungerer?

HealthTalk-redaksjonen består i dag kun av én redaktør og én journalist, så å gå utenfor den slagne landeveien og prøve noe nytt kan derfor føles ekstra utfordrende. Likevel stilte vi oss før sommeren følgende spørsmål:

Kan og bør HealthTalk satse på kortformat-videoer i sosiale medier? Og vil det lønne seg?

Denne problemstilligen dukket opp mens undertegnede og redaktør Hans Anderssen planla HealthTalks dekning av ASCO - verdens største kreftkongress - i Chicago i juni i år.

Med en liten redaksjon er det krevende å sette av dyrebar tid, som vi vanligvis ville brukt til å lage flere artikler til nettavisen, til å teste ut nye konsepter. Spesielt når vi skal dekke en av årets viktigste hendelser innen kreftfeltet.

I år tok vi valget: I tillegg til tradisjonelle artikler og videointervjuer valgte vi å prioritere produksjon av en rekke kortformat-videoer med kjente norske kreftleger og forskere. Vi lagde også «behind the scenes»-videoer for å gi seerne et innblikk i hvordan det oppleves å være til stede på et arrangement som ASCO. Alle videoene ble tekstet og delt i flere sosiale medier, i tillegg til å bli publisert på forsiden vår og i artiklene.

Resultatet: På Facebook alene har vi fått over 380.000 avspillinger på våre kortformat-videoer fra ASCO. Dette er ikke medregnet trafikk fra andre sosiale medier. Vi gjentok suksessen da vi dekket hematologi-kongressen EHA i Madrid og opplevde også svært gode seertall på Linkedin.

Satsingen har også båret frukter indirekte: Stadig flere av våre lesere besøker oss nå via vår forside. Vi har også utvidet kortformat-konseptet til å inkludere vår ukentlige podcast HealthTalk-podcasten, og vi ser her en solid vekst i lyttere. Episoden vi la ut før sommerferien har i skrivende stund blitt lastet ned og lyttet til over 2100 ganger!

Det er utrolig tilfredsstillende å se at nye konsepter lykkes, spesielt når man ikke har noen garanti for suksess. Samtidig holder vi dørene ulåst uten betalingsmur, og utvikler kvalitetsjournalistikk ved å være åpne og inkluderende. 

Vi i HealthTalk vil fortsette å innovere og utfordre oss selv for å bringe helse- og legemiddeljournalistikken til nye høyder!

Powered by Labrador CMS