Lokalavisa Jessheimpuls er blant ferske pressestøttesøkere som har fått avslag, og har klaget. Her er redaktør Øyvind Mo Larsen og hunden Asti.

16 nye søkte pressestøtte – nå har halvparten fått avslag

Flere klager til behandling før høstens tildeling.

Publisert Sist oppdatert

Da fristen for å søke seg til produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier, også kalt pressestøtten, gikk ut i april i år, ble det klart at 16 medier søkte seg til potten for første gang.

Medietilsynets kunngjøring om fordelingen av den årlige potten på rundt 400 millioner kroner skjer vanligvis i november.

Men allerede har flere av de nye søkerne fått beskjed om at tilsynet avslår søknaden deres.

Dette gjelder Kampanje, IT-avisen, Hvaler Budstikke, Grimstad Adressetidende, Jessheimpuls og Motparten.no, får Journalisten bekreftet fra Medietilsynet.

Flere klager inne

Fra før har Medier24 omtalt at også de nye søkerne Altinget og Watch Media har fått avslag.

Altinget, Grimstad Adressetidende, Motparten og Jessheimpuls er blant dem som har sendt klage på tilsynets avslag.

I tillegg til de ovennevnte er også Samtiden, Psykologisk.no, iNyheter, Frøya, Stjørdalsnytt.no, Oppegård Avis, Nordre Aker Budstikke og Akersposten alle førstegangssøkere i år.

– Så raskt som mulig

– Det er riktig at vi har avslått enkelte av søknadene om produksjonstilskudd for 2024. Vi har valgt å sende ut vedtak om avslag etter hvert som søknadene har blitt ferdigbehandlet. Grunnen til det er at vi antar det er en fordel for søkerne å få svar på søknaden så raskt som mulig, uttaler avdelingsdirektør Hanne Sekkelsten i Medietilsynet til Journalisten.

Alle som har fått vedtak om avslag har mulighet til å klage på vedtaket, understreker Sekkelsten.

– I de tilfellene der Medietilsynet mottar en klage, vurderer vi saken på nytt. Dersom vedtaket opprettholdes, blir saken sendt til Medieklagenemnda for endelig avgjørelse.

Powered by Labrador CMS