Gunnar Stavrum betaler lån til eierne. Snart er Nettavisen gjeldfrie. Foto: Birgit Dannenberg
Gunnar Stavrum betaler lån til eierne. Snart er Nettavisen gjeldfrie. Foto: Birgit Dannenberg

Rekordår i Nettavisen

Selv med ti millioner i økte lønnskostnader øker også overskuddet.

Published   Updated

I nye lokaler ved Akersgata i Oslo, kan Gunnar Stavrum se bort mot sin ene eier Amedia hvor han nå skal sende en hel del millioner kroner. Nettavisen har igjen klart å gå med millionoverskudd. I år endte overskudd etter skattekostnader på 23,8 millioner kroner. Det er i overkant av seks millioner kroner bedre enn ved samme tid i fjor.

Alle pengene overføres eierne Amedia og Egmont som nedbetaling på lån.

- Det er vekst på alle områder, sier Stavrum til Journalisten.

Øker på alle områder

Salgsinntektene i selskapet var på 131,7 millioner kroner. En økning på 15,6 millioner fra i fjor. Stavrum forteller at både ordinære annonseinntekter og andre inntekter har økt i perioden. Med andre inntekter mener Stavrum penger som kommer inn til mediehuset gjennom tjenester.

- Tommelfingerregelen er at andre inntekter utgjør omtrent en tredjedel av omsetningen vårt. Og dette forholdet holder seg også som følge av veksten.

Bruker mer på lønn

Nettavisen har hatt store lån hos sine eiere. Men etter å ha omklassifisert fra langsiktige lån til kortsiktige, og sammen med overskudd, er det blitt fart på nedbetalingen. Stavrum sier at med tempo som gjelden nedbetales på nå vil Nettavisen være gjeldfrie ved utgangen av året. Derfor går også overskuddet tilbake til eierne.

Samtidig som inntektene har økt, har også kostnadene steget. Med seks millioner til 19 millioner kroner. Særlig har lønnskostnadene nådd nye høyder, opp ti millioner til 68,8 millioner.

- Eierne vil at vi skal vokse, sier Stavrum.

Men både eiere og ledelse er samstemte på at det skal gjøres lønnsomt. Ifjor kjøpte Nettavisen nettstedet DittOslo.no fra den ene eieren, Amedia.

- Ifjor betalte vi 15 millioner netto i moms. Så overskuddet vårt kommer etter at vi har betalt inn disse millionene til statskassen.