Arne Jensen. Foto: Birgit Dannenberg

Hjelper oppsagt HA-redaktør

Frode Rekve har med seg Arne Jensen i Redaktørforeningen på drøftingsmøtet i ettermiddag

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har ikke manglet på reaksjoner etter at styret i Halden Arbeiderblad plutselig besluttet å fjerne redaktør Frode Rekve og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad. Mange haldensere har sagt opp avisa, et opprop på Facebook har samlet stor støtte, og Ap-politikere ber om ny generalforsamling i avisa for om mulig å få omgjort vedtaket. Dessuten er det bebudet en markering foran HA-bygget i dag. Det vil si i forkant av drøftingsmøtet, som de oppsagte er innkalt til i ettermiddag.

Bisitter

Rekve har søkt og får både økonomisk og moralsk støtte fra Norsk Redaktørforening. Assisterende generalsekretær, Arne Jensen, bekrefter at han skal være med på møtet som starter om et par timer.

– Redaktørforeningen gir støtte, råd og hjelp til redaktører som trenger det. Og iblant bisitter vi når redaktører er i møte med eiere. Vår rolle er primært å være en megler som kan bidra til å finne løsninger, sier Jensen.

Han understreker at redaktører og direktører har samme oppsigelsesvern som alle andre arbeidstakere.

– Det betyr at styret må komme opp med en saklig grunn, og det som er sagt til nå om dårlig økonomi er ikke i nærheten av det. Forhåpentligvis får vite mer på møtet i dag.

God sak

Jensen mener mye tyder på at Rekve har en veldig god sak om dette ender med søksmål. Han påpeker at styret risikerer to arbeidsrettssaker med alt hva det kan innebære av advokatkostnader og høye erstatningsbeløp.

– Når også abonnentene reagerer med å si opp, er ikke styrets handlemåte akkurat noe økonomisk sjakktrekk, sier Jensen.

Uklok

Fylkestingspolitiker og kommunestyremedlem Svein Olav Hansen er en av seks Ap-politikere som i dagens HA ber om en ny generalforsamling. Han kaller styrets beslutning svært uklok.

– Jeg tror ikke styrets flertall har overskuet konsekvensene av den beslutningen – verken reaksjonene i lokalsamfunnet, nedover i Halden Aps rekker eller hvordan det har blitt tatt imot blant journalistene i HA. Det er begrunnelsen for at vi ber om en ny generalforsamling, sier Hansen til HA.

Demo

Johan Spørck Thoresen, som ifølge HA er en engasjert kulturmann i byen, sier demonstrasjonen i dag er til støtte for det frie ord og ytringsfriheten. Han håper at «det nå blir en massiv demonstrasjon for vise at vi vil ha en avis i byen som ikke skal la seg styre av partipolitikk»

Han mener også at en slik demonstrasjon er viktig dagen før 1. mai, der arbeidsplasser er viktige i parolene.

Powered by Labrador CMS