– Vi så ikke lyset

TV Romerike legges ned og seks ansatte mister jobbene sine.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2008 og hele inneværende år har båret preg av at tålmodigheten til medieeierne i forhold til lokal-TV har tatt slutt. Etter ett tiår med store tap i flere stasjoner, legges den ene lokal-TV-stasjonen etter den andre ned.

Siste nå er TV Romerike som er eid av A-pressen og Romerikes Blad.

Etter tre år (2009 inkludert) med underskudd tok styret beslutningen torsdag om å avvikle sitt engasjement i stasjonen, skriver Romerikes Blad.

Vanskelig

– Det er vanskelig i 2009, det var det 2008 og i 2007. I 2007 opplevde vi et marginalt underskudd og så kom det et kjempeunderskudd i 2008. Underskuddet blir et stort også i år og vi må se en økonomisk bæreevne i et eller annet perspektiv for alle selskapene våre. Vi hadde også en betydelig inntekt ved å levere nyheter til TVNorge, og den har falt bort. Selskapet har gått med underskudd de siste tre årene, og da må man som ansvarlig styre gjøre opp status for utsiktene og den har ikke vi sett særlig lyst på, sier styreleder Pål Eskås i TV Romerike til Journalisten.

TV-stasjonen hadde i 2007 et driftsresultat på minus 89.000 kroner, i 2008 endte driftsresultatet på negative 1,7 millioner kroner. I inneværende år, uten avviklingskostnadene, ligger det an til et underskudd på mellom 600.000 kroner og 700.000 kroner.

Drøftelser

I og med at TV Romerike er et selvstendig selskap, og ikke innlemmet i Romerikes Blad, vil det ikke bli tilbud om andre stillinger i mediehuset til de seks.

– Det er trist, men det er styrt avvikling så vi er opptatt av at de ansattes rettigheter blir opprettholdt, sier styrelederen.

Han forteller at i og med at beslutningen er tatt like før Journalisten tar kontakt har man ikke drøftet sluttvederlag til de ansatte som mister jobbene. Eskås forklarer at man nå skal ha drøftelsesmøter med hver og én av de ansatte og at eierne nå forholder seg til det.

Powered by Labrador CMS