Samkjøring: Programleder Annemona Grann binder sammen innslag fra fjorten lokal-tv-stasjoner i Norgesrevyen. Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Lokal-TV med egen revy

14 stasjoner går sammen om felles sending.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens den ene lokal-tv-stasjonen etter den andre har klappet sammen de siste tolv månedene, er det fortsatt fjorten som nekter å gi seg.

Etter at TVNorge gjorde det klart at kanalen ønsker å legge ned sine Aktuelt-sendinger fra slutten av måneden, tok Halvor Borse i Mediebedriftenes Landsforening tak. I slutten av august var det premiere på tidenes første samkjørte felles program i norsk lokal-tvs historie, Norgesrevyen.

Kan sammen

– Dette er noe vi i bransjen har snakket om mange ganger når det har vært samlinger, rett og slett for å utnytte det felles stoffet som lages ute i landet. Så har vi aldri fått gjort det. Det produseres godt stoff der ute, men så blir det bare sendt i en region – i motsetning til NRK, sier Borse.

Halvor Borse er i dag fagsjef for TV og radio i MBL, men har selv lang fartstid fra lokal-TV gjennom sitt virke som blant annet ansvarlig redaktør i ABTV (nå TVBudstikka).

Det siste året er åtte lokal-tv-stasjoner besluttet lagt ned eller er allerede avviklet som følge av eiernes behov for å kutte kostnader i krisetider. Borse forklarer at Norgesrevyen ikke er et resultat av at bransjen fikk kniven på strupen.

– Dette prosjektet ble planlagt lenge før finanskrisen, før 2008 faktisk. Vi har også fått støtte fra Medietilsynet, og den søknaden gikk inn i fjor høst. Så det har ikke noe med finanskrisen eller utfordringene vi står overfor å gjøre, sier Borse og legger til: – Vi kan sammen.

Borse forteller at det arbeides med flere andre prosjekter også, men han ønsker ikke å si om det kommer nye samsendinger eller om slike planer ligger i støpeformen.

Rosemaling

Det er TVAdressea i Trondheim og Annemona Grann som syr sendingene sammen hver onsdag, før de sendes ut til lokal-tv-seerne på torsdagene. Hun forteller at det ikke er snakk om å fylle sendingene med tørt og tidløst stoff og at innslag om rosemaling ikke står øverst på ønskelista.

Grann forteller at Norgesrevyen skal ha aktuelle saker som har skjedd den siste uken.

– Vi prøver å henge oss på det som skjer akkurat nå, og så skal reportasjene være sjarmerende med glimt i øyet, sier programlederen.

Grann forteller at i den første sendingen likte hun spesielt et innslag om ei kråke som nærmest hadde flyttet inn hos en familie og blitt deres kjæledyr.

Livskraft

Digitalsjef i Adressa Rolf Dyrnes Svendsen forteller at han synes tiltaket er et utmerket eksempel på motkonjunkturtiltak og roser Borse for initiativet.

– Vi har selvfølgelig forventninger om at vi skal få godt stoff, og jeg synes konseptet om å sette sammen gode storyer fra flere steder i landet er bra. Det lever, og folk vet at det fungerer, sier han og viser til NRKs Norge Rundt eller TVNorges mangeårige suksess Norge på Kryss og Tvers.

Powered by Labrador CMS