Pål Hansen. Foto: Kathrine Geard

Stanset innslag som omtalte NRK

Ansatte reagerer på håndteringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finnmark Arbeiderparti ønsker at NRK Troms og Finnmark skal splittes opp slik at fylket igjen får sitt eget distriktskontor. Dette ble vedtatt under årsmøtet i helgen. Men da NRK selv skulle sende innslag om vedtaket, ble foten kjapt satt ned på øverste hold.

Negativt

Ansatte i NRK Troms og Finnmark Journalisten har vært i kontakt med, forteller om negative reaksjoner på at reportasjen ble stanset. Klubbleder Knut-Sverre Horn i NRK Finnmark sier han ikke vil kommentere reaksjonene, men forteller at dette er blitt tatt opp i et brev til ledelsen, hvor avgjørelsen om overhodet ikke å bringe reportasjen beklages sterkt.

– Vi mener det var unaturlig å legge lokk på vedtaket. Det er dessuten i strid med åpenheten ledelsen forventer av andre, og dette er av interesse for våre lyttere, sier Horn.

Klubblederen understreker at det å få splittet kontoret i to ikke er en kampsak for medlemmene i NRKJ i Finnmark.

– Hadde vi trodd dette var realistisk, ville vi gått for det. Det er ikke en kamp vi tar opp nå, vi gjør å gjøre beste ut av situasjonen vi er i, sier han og legger til at det i en ideell verden burde de to fylkeskontorene vært selvstendige.

Lang, lang rekke

Redaksjonssjef Torill Olsen forklarer at det er hun som har redaktøransvaret for morgensendingen hvor innslaget skulle gå. I og med at man i NRK Troms og Finnmark forsøker å holde en høy terskel for omtale av egen virksomhet, valgte Olsen å kontakte sin overordnede, Pål Hansen. DK-sjefen tok spørsmålet videre til sine sjefer igjen.

– Samlet sett ble vi enige om at vi ikke skulle sende det, selv om reporteren hadde gjort intervjuer.

Mange innslag

I alt hadde NRK Troms og Finnmark fire saker fra årsmøtet den søndagen. Det ble i meste laget for en sending, mener DK-sjefen. Dersom NRK skal ta del i samfunnsdebatten om NRKs tilbud til folk er det kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas’ jobb.

Hansen forklarer at han i forkant av årsmøtet drøftet med distriktsdirektør Grete Gynnild Johnsen hva slags dekning de skulle ha om saken de visste ville komme opp.

– Hadde det vært forbud mot å dekke det, ville det vært utstedt før årsmøtet. Vi ba reporter følge med i tilfelle det var en sak som preget årsmøtet. Ut ifra det vi så vi hadde, foretok vi en prioritering.

Opprørt

Hansen mener at terskelen for å drive journalistikk på egen bedrift bør være høy, og at det skal være en redaktørvurdering om slikt innhold skal på eller ei.

– Det er en utfordring å drive journalistikk på seg selv. Og det er ingenting som tilsier at vi ikke skal det, men det må underlegges en journalistisk vurdering. I den sammenheng nådde ikke uttalelsen om NRK Finnmark opp.

Powered by Labrador CMS