To av titlene til Ditt Oslo.

Lokalavisene Oslo i ny drakt

Skifter navn til Mediehuset dittOslo for å markere seg som avis for hele byen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefredaktør Tore Bollingmo viser til mediehusets historie for å begrunne navneskiftet og det nye designet som kom torsdag.

Hele byen

– Historisk sett har vi drevet med lokalaviser og bydelsaviser siden 1905. Vi har vært et ultralokalt alternativ til regionavisene. Fra april 2010 tok vi også en hele Oslo-posisjon. Det er viktig å fortelle at vi dekker hele hovedstaden, sier Bollingmo.

Samtidig med navneskiftet er den lokale desken i Oslo flyttet til sideproduksjonssenteret i Moss. De ansatte på den gamle desken fikk tilbud om å bli med over til den nye desken.

Mediehuset dittOslo består av fem titler fordelt på 12 soner i Oslo: Ullern Avis Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Lokalavisen Groruddalen, DittOslo og Nordstrands Blad. De fire første titlene utgis hver torsdag, mens Nordstrands Blad i tillegg kommer mandager.

Selger på lesertall

Sjefredaktøren oppgir opplaget til 236.000 eksemplarer i uka, men det er han ikke så opptatt av. 

– Det viktigste for oss er lesertall. Vi selger på lesertall, og ikke distribusjon. Leses vi digitalt er det ok for oss.

Ukentlig er det i gjennomsnitt 168.000 personer som leser avistitlene. Og mediehuset har 80.000 unike besøkende på nett i uken.

Konkurrenten Aftenposten legger for øvrig ned Aften som ettermiddagsavis fra nyttår. Samtidig lanseres en ny ukentlig gratisavis. 

Vil vokse digitalt

DittOslo ble med over i Amedia fra gamle Edda Media. Dermed har det nye mediekonsernet fått en posisjon i Oslo. 

– Planen fremover er å vokse digitalt i Oslo med lokale nyheter og opprettholde den gode utviklingen.

– Hvordan er ressurssituasjonen i DittOslo?

– Vi har det samme presset som andre. Kanskje mer fordi vi ikke har abonnementsinntekter. Vi har vært gjennom en kraftig kur. Da jeg begynte som sjefredaktør i 2005 var vi 76 personer. Nå er vi 42.

Powered by Labrador CMS