Mediefolk:

Fra venstre Andrea Joner Tuft, Marthe Laurendz Jensen, Jørn Lier Horst og Jens Christian Nørve (programleder).
Fra venstre Andrea Joner Tuft, Marthe Laurendz Jensen, Jørn Lier Horst og Jens Christian Nørve (programleder).

Nye journalister til Åsted Norge

Og Jørn Lier Horst blir ny ekspertkommentator.

Publisert Sist oppdatert

TV 2-programmet, som går inn i sin 12. sesong, har fått med seg krimforfatter Jørn Lier Horst (51) som ekspertkommentator denne høsten. Åsted Norge har i tillegg ansatt Andrea Joner Tuft (26) og Marthe Laurendz Jensen (25) som nye krimreportere.

– Å være reporter i Åsted Norge er for meg, uten tvil, en drømmejobb, sier Jensen.

- Jeg er utdannet politi og holder på å fullføre en bachelorgrad i journalistikk ved Oslo Met. Denne jobben vil passe meg perfekt, da jeg kan kombinere journalistikk med etterforskning, og det sammen med svært dyktige og rutinerte kolleger. Det er ingenting jeg har mer lyst til å jobbe med enn akkurat dette.

Jensen har det siste året vært fast ansatt i Østlandets Blad. De siste månedene som frontsjef.

Også Andrea Joner Tuft kan skilte med to bachelorgrader: PR og markedskommunikasjon ved Handelshøyskolen BI og journalistikkutdanningen fra Høgskulen i Volda. Parallelt med studiene har hun jobbet som journalist i Romerikes Blad, Nordstrands Blad og Østlandets Blad. I sommer har hun jobbet i tv2.no.

– Krimjournalistikk har alltid interessert meg, det er den jeg dras mot. Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for at jeg har fått muligheten til å jobbe med en så kompetent og dyktig gjeng. Her får man virkelig brukt alle sider ved det journalistiske faget som graving, kildekritikk, kildepleie og historiefortelling, sier Tuft.

Krimforfatter Jørn Lier Horst overtar Asbjørn Hansens plass i programmets ekspertpanel. Hansen vil fortsatt være tilknyttet redaksjonen og lage reportasjer i tospann med reporterne.

Powered by Labrador CMS