Konstituert sjefredaktør Lena Beathe Arneberg i Varden forteller at det ikke er første gang i år de ser seg nødt til å anmelde.

Trusler mot journalister

Anmelder trusler mot Varden-ansatte

– Det er helt uakseptabelt å true journalister på jobb, og det er viktig å ta grep, sier sjefredaktør Lena Beathe Arneberg. 

Publisert Sist oppdatert

I en nylig publisert sak i Varden, omtalte avisa en håndverker som ringte på dører i et område i Skien for å tilby sine tjenester. I artikkelen ble et eldre ektepar som følte seg lurt av håndverkeren intervjuet.

Nå har Varden anmeldt håndverkeren til politiet for trusler. Det bekrefter konstituert sjefredaktør Lena Beathe Arneberg overfor Journalisten.

– Truende

Ifølge Arneberg skal journalistene under arbeidet med saken ha kontaktet håndverkeren i en situasjon der også det eldre paret var tilstede.

– Han opptrer på en måte som gjør at journalisten føler at han må forlate stedet. Han nærmer seg journalisten med knyttet neve, noe vi også informerer om i saken.

Arneberg sier de har hatt kontakt med vedkomne i ettertid, og at det skal ha bli fremsatt trusler mot flere ansatte i Varden.

– Vi har anmeldt disse truslene. Det er helt uakseptabelt å true journalister på jobb, og det er viktig å ta grep. Det er ikke første gangen dette året vi anmelder trusler.

Hun ønsker ikke å gi noen detaljer om truslene, men sier at det i all hovedsak har dreid som om at det vil skje noe dersom saken eller håndverkeren blir omtalt. Arneberg forteller at de har gode rutiner for debrief etter slike opplevelser.

– Vet ikke hva de prater om

Journalisten har vært i kontakt med håndverkeren Varden har anmeldt, som forteller at han ikke forstår hvorfor han er anmeldt, eller hvor Varden har det fra at han skal ha vært truende.

– Jeg vet ikke hva de prater om. Det er rart at de ringer meg flere ganger, hvis de føler seg så trua. Jeg spurte dem om et møte, og de ville ikke forstå meg. Jeg ble irritert og hissig, men jeg har aldri trua, sier han til Journalisten.

Håndverkeren reagerer også på at han ble identifisert med navn i artikkelen. Han forstår ikke hvorfor det var nødvendig og forteller at det har vært en belastning for familien.

Powered by Labrador CMS