Varden-redaktør Tom Erik Thorsen forteller at mediehuset har rutiner og prosedyrer for hvordan man forholder seg til trusler.

Trusler mot Varden og Varden-redaktør. Forsterker vaktholdet

– Det er ingen tvil om at truslene er framsatt som følge av journalistikken som er begått, sier sjefredaktør Tom Erik Thorsen.

Publisert Sist oppdatert

– Det dreier seg om konkrete drapstrusler mot meg, og at noen ønsket å skade virksomheten Varden, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Varden, Tom Erik Thorsen, til egen avis.

Thorsen opplyser at truslene ikke er framsatt direkte til ham, men via en tredjeperson.

– De er så alvorlige og konkrete at vi har valgt å iverksette tiltak som følge av det, og selvsagt anmeldt forholdet til politiet.

Blant tiltakene som nå er iverksatt er forsterket vakthold rundt mediehuset. Det vurderes også andre tiltak, forteller redaktøren.

– Vi har rutiner og prosedyrer for dette i Varden og Polaris Media som konsern. Det er ikke noe som er mer viktig enn å ivareta sikkerheten til alle som jobber i Varden. Dette tar vi på største alvor.

Han legger til:

– Det er ingen tvil om at truslene er framsatt som følge av journalistikken som er begått.

Thorsen knytter truslene til dekningen av to lokale selskaper, Mynd og Recreate, og konkret til en artikkel publisert mandag hvor Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar er sitert.

Powered by Labrador CMS