Mediefolk:

Ny journalist og ny redaktør i Snåsingen: Ann Helen Bjørum Nordgård og Lornts Eirik Gifstad.

Ny redaktør og journalist i lokalavisen Snåsningen

– Fortsatt er i startgropa på den digitale satsningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lornts Eirik Gifstad (37) overtok 1. februar som ansvarlig redaktør i Snåsningen. Han har i mange år vært journalist i avisen. Ny journalist fra 1. april blir Ann Helen Bjørum Nordgård, som de siste årene har jobbet i iFinnmark.

Konsernsjef i TA Media og styreleder i Snåsningen, John Arne Moen, sier i en pressemelding at han er svært godt fornøyd med at Gifstad etter en prosess takket ja til utfordringen med å ta over.

Griftstad har studert informatikk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag med utdanning innen multimedieteknologi ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han hadde jobbet en periode som journalist i Fosna-Folket da han i 2013 flyttet hjem til Snåsa for å jobbe i Snåsningen.

Redaktørskiftet kommer etter at Birger Ringseth i januar gikk av som redaktør for å bli nyhetsleder i Polaris-eide Steinkjer24.

– Snåsningen er ei avis som fortsatt er i startgropa på den digitale satsningen, og samtidig produserer vi ei papiravis med mange trofaste lesere. Det blir en utfordring å «hoppe etter Ringseth», men med dyktige kolleger på laget håper jeg vi kan utvikle avisa videre og tilby et produkt, både digitalt og på papir, som våre lesere er fornøyde med», sier Gifstad.

Nordgård, avisens nye journalist, kommer opprinnelig fra Steinkjer, men har de siste årene jobbet for Amedias digitale satsning iFinnmark med kontorsted i Vadsø. 30-åringen er utdannet gullsmed.

– Eventyret i Finnmark har vært noe helt for seg selv, og noe jeg kommer til å savne. Men tiden var inne for å trekke mot hjemlige trakter da tilbudet om jobb i Snåsningen kom, sier Nordgård.

Snåsningen er tospråklig lokalavis og kommer ut på norsk og sørsamisk. Avisen har tre ansatte.

Powered by Labrador CMS