Illustrasjon: Journalisten.no

VG vil fusjonere økonomiredaksjoner

Vurderer samorganisering av Dine Penger og E24.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Drøyt to år etter VG kjøpte Aftenposten ut av E24, vurderer man nå en samordning med avisens andre økonomiredaksjon, Dine Penger.

Helt siden nyttår har diskusjonene gått om hvordan de to selskapene kan finne sammen. Enten i en friere samarbeidsform, eller gjennom en regelrett fusjon, får Journalisten bekreftet av de to selskapenes tidligere styreleder Bernt Olufsen.

Ny struktur bremset

Med strukturendringer i Schibsted gjennom blant annet etableringen av Schibsted Norge, er arbeidet med å finne fram til en felles løsning enn så lenge lagt på is. Samtidig har også Olufsen gått av som styreleder i de to selskapene og i mellomtiden gått på som styreleder i Stavanger Aftenblad.

VGs digitalredaktør Espen Egil Hansen tok nylig over styreledervervet i E24 og sier at det tidligere i vinter ble startet en prosess for å se om det er mulig å skape en mer slagkraftig økonomisatsing gjennom en sammenslåing av DP og E24.

Det er argumenter både for og mot. I og med at det har vært bytte av styreleder i begge selskapene, er det naturlig at spørsmålet tas opp igjen etter sommeren.

Bedret økonomi

E24 hadde, med unntak av 2007, millionunderskudd etter starten i 2006. I fjor snudde dette seg og selskapet leverte like over to millioner kroner i driftsoverskudd.

Dine Penger bidro fra 2008 til 2010 med 8,4 millioner kroner i minus etter goodwillavskrivninger. Ifølge sjefredaktør Tom Staavi i Dine Penger vil disse avskrivningene være ferdig fra november av, dermed vil også overskuddet i selskapet bli synlig.

En annen grunn til at løsningen har latt seg vente på er innføringen av Dine Pengers nye betalingsløsning i slutten av mai.

Ble orientert

De ansatte i Dine Penger ble tidlig orientert av Bernt Olufsen om at de etter all sannsynlighet ville bli fusjonert med E24. Klubbleder Anne Lise Stranden sier de ansatte knapt fikk fordøyd denne beskjeden før kontrabeskjed om strukturendringen ble lagt på is.

Stranden forklarer at de samarbeider tett med E24 på stoff som er felles for begge redaksjoner, som rentemøtene og boligpriser. Da tar E24 for seg makroøkonomien, mens Dine Penger fokuserer på privatøkonomien. Før konkurrerte de to redaksjonene på dette stoffet.

– Vi har ikke fått ny informasjon fra ledelsen om når planen blir tatt opp igjen, og håper vi blir blant de første til å få vite det. Men vi regner med at denne hansken vil bli plukket opp igjen før eller siden. Vi går ut fra at arbeidsplassene våre er trygge, selv ved en eventuell fusjon. Vi er forberedt på harde tider, vi sliter med annonsesalget nå, men håper at DP+ vil øke inntjeningen merkbart. Og vi vil kjempe med nebb og klør for at eventuelle nedbemanninger ikke skal skje blant våre medlemmer.

Følger med

Klubbleder Kristin Norli i E24 forteller at de forholder seg til informasjonen som er gitt gjennom deres sjef, og nå forholder de seg til at prosjektet er lagt på is og at det er Schibsted Norge som gjelder.

– Men som redaksjonsklubb følger vi selvfølgelig nøye med på hvilke konsekvenser det kan få for våre medlemmer dersom dette skulle bli noe av.

Noen fordeler ved en fusjon ser hun likevel.

– Vi har et dobbelt løp på noen nyheter og det er noe vi kan unngå. Og så har Dine Penger kunnskap og informasjon på feltet privatøkonomi, som vi kan dra større nytte av ved en eventuell sammenslåing.

 

Powered by Labrador CMS