Sun Heidi Sæbø ble ansatt i Morgenbladet i mars. Nå konstitueres hun som avisas redaktør. Foto: Sturlason
Sun Heidi Sæbø ble ansatt i Morgenbladet i mars. Nå konstitueres hun som avisas redaktør. Foto: Sturlason

Sun Heidi Sæbø er konstituert som redaktør i Morgenbladet

Klubbleder: – God tillit blant de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

– Dette har vært en vond og opprivende tid for alle i Morgenbladet, skriver Sun Heidi Sæbø til Journalisten fredag ettermiddag.

På tirsdagens styremøte i Morgenbladet ble hun konstituert som ansvarlig redaktør etter Anna B. Jenssen, som mandag varslet at hun sier opp stillingen.

– Min oppgave blir å lede redaksjonen ut av den vanskelige situasjonen vi er havnet i, og ikke minst skape et arbeidsmiljø som våre verdifulle medarbeidere opplever som trygt og godt. Og så må vi jobbe hardt for å gjenvinne tilliten blant våre lesere og bidragsytere, skriver Sæbø videre.

Før hun ble konstituert hadde hun nylig blitt ansatt som samfunnsredaktør. Sæbø blir midlertidig ansvarlig redaktør og administrerende direktør for avisa.

– Hun har opparbeidet seg en veldig god forståelse av mulighetene og utfordringene i Morgenbladet. I tillegg er hun respektert internt som en faglig dyktig leder som er strukturert og handlekraftig, sier styreleder i Morgenbladet Amund Djuve til Journalisten.

Han opplyser at det var et enstemmig styre som konstituerte henne.

– Jeg opplever også at hun ble godt tatt imot av de ansatte da jeg presenterte nyheten på et allmøte i formiddag, sier Djuve.

Klubbleder: – Kan ta oss ut av den vanskelige perioden

Klubbleder Jo T. Gaare melder til Journalisten at redaksjonsklubben i Morgenbladet synes dette er et bra valg.

– Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, skriver Gaare.

Han legger til:

– Vi håper også på at lesere og bidragsytere kommer tilbake snarest og samler seg om avisa. Vi trenger alle på post for å lage en kvalitetsavis for leserne våre.

Tidligere i høst erklærte edaksjonsklubben sin mistillit mot redaktør Anna B. Jenssen i to ulike brev til styret.

14 år i Dagbladet

Sæbø ble ansatt som samfunnsredaktør i Morgenbladet i mars i år.

– Hun vært der lenge nok til å få et godt innblikk i Morgenbladet, men samtidig kan hun se på ting med nye øyne. Men det avgjørende er hennes kvalifikasjoner, sier styreleder Djuve.

Før Morgenbladet jobbet Sæbø 14 år i Dagbladet. Der har hun blant annet vært kveldsredaktør, nyhetssjef og utgavesjef i Magasinet.

Sæbø har også skrevet flere bøker, sist «Kina - den nye supermakten».

Amund Djuve skal framover lede arbeidet med å rekruttere ny, permanent ansvarlig redaktør. Med på dette arbeidet blir også styremedlem Anine Kierulf og ansatterepresentant Maria Reinertsen.

Utfordringer

Sæbø overtar en avis med bemannings- og produksjonsutfordringer: Nylig varslet mer enn 30 skribenter at de holder tilbake bidrag som reaksjon på nylige retningsvalg tatt for avisa.

Ni personer tok sluttpakke tidligere i høst, og Journalisten har nylig omtalt at mange av de gjenværende journalistene har blitt sykmeldt som følge av den konfliktfylte situasjonen på jobb.

– Hva blir hennes utfordringer framover nå?

– Det blir å sørge for at staben i Morgenbladet gjør det den er best til, å lage fantastisk god journalistikk, sier Djuve.

– Hvor alvorlig er produksjonssituasjonen de kommende ukene?

– Det er på kort sikt en vanskelig situasjon, uten at jeg kan kommentere dette nærmere.

Powered by Labrador CMS