Anna B. Jenssen sier opp som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Styreleder Amund Djuve konstituerer innen kort tid en midlertidig sjef. Foto: Fredrik Bjerknes/John Trygve Tollefsen
Anna B. Jenssen sier opp som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Styreleder Amund Djuve konstituerer innen kort tid en midlertidig sjef. Foto: Fredrik Bjerknes/John Trygve Tollefsen

Alt om Morgenbladet-konflikten: Djuve kritisk til journalistenes diskusjonsmåte

– Har tidvis gått over noen grenser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag 21. oktober meldte Anna B. Jenssen at hun sier opp stillingen som ansvarlig redaktør i Morgenbladet.

Jenssen viste til at den konfliktpregede situasjonen i avisa til slutt ble for mye.

– Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, skrev hun i en e-post sendt til mange redaksjoner.

Finn alle sakene om Morgenbladet-konflikten, fra november 2018 til i dag, nederst i denne saken.

Situasjonen i avisa har hatt søkelyset på seg hos flere andre medier, og har blitt heftig diskutert blant tidligere Morgenbladet-journalister, tilknyttede skribenter og andre på sosiale medier.

To mistillitsbrev fra en samlet redaksjonsklubb mot Jenssen har blitt bredt omtalt. Der blir både ledelsens retningsvalg og Jenssens lederstil sterkt kritisert.

Jenssen har fått kritikk fra navngitte ansatte på vei ut døra med sluttpakker. Journalisten har også gjengitt kritikk fra ansatte som har blitt sykemeldt på grunn av situasjonen i avisa, og som pekte på Jenssens lederstil som en faktor.

– Gått over noen grenser

Amund Djuve, styreleder i Morgenbladet og ansvarlig redaktør i Dagens Næringsliv, stiller seg kritisk til måten diskusjonen rundt Morgenbladet har foregått.

– Det har falt veldig mange harde ord, både i offentligheten og i andre fora. Det har helt åpenbart vært en veldig krevende periode, sier Djuve til Journalisten.

– Har det blitt begått noen feiltrinn i måten diskusjonen har blitt ført, mener du?

– Journalister og ansatte som mener at vi tar Morgenbladet i feil retning, må ha anledning til å si fra om det. Men det har tidvis gått over noen grenser i måten man har uttrykt sin misnøye på.

– Har du inntrykk av at dette har spilt inn på Jenssens avgjørelse?

– Det er ikke tvil om at det hun har stått i de siste ukene, til slutt ble for mye, sier Djuve.

Ikke enig

Klubbleder Jo T. Gaare kommenter Djuves utsagn:

– Vi har sendt to brev til styret, der vi har brukt ytringsfriheten vår til å si ifra om hva som har ført til mangel på tillit til øverste leder. Det vi har sagt i mediene har vært relatert til de brevene, som har vært lekket.

– Så du er uenig i at dere har gått for langt?

– Ja, sier Gaare.

Les flere saker om Morgenbladet-konflikten:

Powered by Labrador CMS