Mona Askerød forlater STUP til fordel for fagpressen. Foto: Birigt Dannenberg

Slutter i STUP

Mona Askerød blir musikkredaktør.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mona Askerød slutter som leder i STUP (studiepermisjonsordningen) tre år etter at stillingen ble opprettet. Før sommerferien begynner hun som redaktør og daglig leder av Musikk-Kultur, som er medlemsbladet til LO-forbundet Musikernes Fellesorganisasjon (MFO).

Omstilling

STUP-ordningen ble opprettet i 1980 som en etterutdanningsordning hvor journalister kan søke om penger til å delta på kurs, gjennomføre studieturer, lære seg et nytt språk eller temaområde også videre.

Bakteppet for at stillingen som daglig leder ble opprettet var at ordningen i 2008 var i ferd med å bygge seg opp en solid bankkonto på nesten 20 millioner kroner fordi kun tre prosent av NJs medlemmer brukte ordningen.

– Omstillingsperioden i STUP nærmer seg slutten, og nå er det tid for at noen andre drifter den videre, sier Askerød.
– STUP har gjort mye arbeid for å bli mer brukervennlig, og har gjort endringer i kurstilbudet etter ønske fra eierne. Dessuten har Stup vært gjennom store endringer strukturelt, på måter som ikke merkes direkte av brukerne.

Som eksempler nevner hun tydeliggjøring av arbeidsforholdet mellom styret og den daglige lederen, bedre budsjetter og mer struktur.

Savnet det redaksjonelle

Nå skifter hun altså ut STUP-søknader og -kurs med noter og redaktørrollen.

– Musikk er et nytt område for meg redaksjonelt, men jeg har alltid hatt det som hobby og interesse. Jeg regner meg som korsanger av legning selv om jeg ikke synger i kor for øyeblikket.

Askerød sier at hun søkte stillingen fordi hun har savnet å jobbe redaksjonelt.

– Jeg ser fram til å begynne i jobben og formidle ting. Nå skal jeg sammen med seks andre utgi et blad og produsere journalistikk igjen.

Askerød begynte sin journalistiske karriere i avisa Østhavet i Vardø i andre halvdel av 1990-tallet. Etter tre år i Nord-Norge jobbet hun ett år ved Nynorsk Pressekontor. Lengst fartstid har hun fra Nationen hvor hun har jobbet som landbruksjournalist og debattansvarlig. I perioden 2007 og fram til hun ble STUP-leder i 2009 hadde hun ulike vikariater i Norsk Journalistlag.

Utlysning til påske

Styreleder Astrid Arntzen i STUP sier at Askerød har tatt ordningen over i en moderne tid.

– Vi vil lete etter noen med de egenskapene også, men vi er mer over i en driftsfase nå, sier Arntzen.

– Når vil dere ha en erstatter på plass?

– Så raskt som mulig, men vi vet ikke helt ennå. Vi håper på å ha utlysningen ute før påske.

Powered by Labrador CMS