Den russiske skipresidenten Jelena Välbe boikotter norske medier etter NRK-kommentar.

– Jeg vil overhodet ikke snakke med norske journalister

Russisk skipresident i harnisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG kan i dag fortelle at den russiske skipresidenten Jelena Välbe vil boikotte norske medier. Boikotten skal være en reaksjon på en kommentar skrevet av NRKs Jan Petter Saltvedt.

«Aleksandr Bolsjunov tok et så fortjent gull som det nesten er mulig. Problemet er bare at han og de andre russiske utøverne aldri burde fått stått på startstreken i dette OL», skriver Saltvedt i kommentaren som ble publisert på NRK.no 6. februar.

I et intervju med avisen Sport Ekspress onsdag, gjengitt av VG, sier Välbe:

– Jeg erklærer boikott av norske medier. Etter sprinten kom de bort til meg, og jeg sa hva jeg mente. Jeg vil ikke snakke mer.

På spørsmål om det er NRK-artikkelen som er årsaken, svarer hun:

– Selvfølgelig! Dette er et brudd på alt tenkelig eller utenkelig.

Saltvedt sier til VG at hans kommentar ikke var et angrep på Bolsjunov eller andre russiske utøvere, men på systemet.

– Det er et angrep på en straff som ikke hadde noen virkning eller preventiv effekt.

Til Dagbladet legger han til:

– Dette er et rent teater det hun holder på med nå. Jeg skulle ønske Jelena Välbe leste hva jeg har skrevet og at hun kunne fortelle hva hun mener om lekene i Sotsji 2014. Når hun skal boikotte all norsk presse, sier det litt om hvilket verdensbilde hun lever med.

Välbe har i dag allerede bevist at boikott-trusselen er mer enn ord. Da NRK forsøker å intervju henne, får journalisten følgende svar:

– Jeg vil overhodet ikke snakke med norske journalister. Dere sier bare dårlige ting om oss. Det er ikke pent. Vi har aldri minnet dere på at Therese Johaug også ble disket. Vi har aldri nevnt at Sundby også ble disket. Og hvorfor sier dere nå at Bolsjunov ikke er «ren»?

Powered by Labrador CMS