Klimafront under Hauststormen

Vestlandske journalister stiller spørsmål ved sin egen kunnskap og bevissthet rundt klimaspørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Hauststormen 2008 er den femte journalistkonferansen for journalister på Vestlandet, i regi av Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening. I år tar arrangørene blant annet opp klima- og miljøjournalistikk på bred front, godt hjulpet av forskere og Kurt Oddekalv og Nils Tore Skogland fra Miljøvernforbundet og Naturvernforbundet.

Blir vekstnæring

– Klima- og miljøjournalistikk kommer til å bli en vekstnæring de kommende årene. Men hvordan takler vi som journalister denne utfordringen? Sitter vi inne med kunnskaper nok til å kunne stille de rette og kritiske spørsmålene, eller lar vi oss lettvint vifte vekk av eksperter som i kraft av imponerende titler og tilsynelatende tyngde sporer oss av fra de viktige problemstillingene? lyder utfordringen i programmet.

Forskeren Frode Skjeret fra Norges Handelshøyskole presenterer en ny rapport på Hauststormen, om hvordan de ventede klimaendringene vil påvirke næringslivet generelt og reiselivsnæringen spesielt på Vestlandet.

Håper på brannfakler

Klimaredaksjonen i Bergens Tidende, som i 2007 fikk pris for sin store artikkelserie om klimaendringene og resultatene av disse, skal fortelle om sine arbeidsmetoder, problemstillinger og presentasjonsform.

Skjeret og BT-redaksjonen vil også delta i et panel, sammen med Kurt Oddekalv og Nils Tore Skogland. De står fritt til å slenge ut brannfakler om jorunalister og svare på kritiske spørsmål fra salen.

Den ordinære påmeldingsfristen for Hauststormen 2008 er fredag 29. august. Arrangørene garanterer ikke at de som melder seg på seinere vil få plass, og i tillegg vil prisen være høyere. Det er plass til om lag 180 deltakere på årets arrangement.

Powered by Labrador CMS