Anders Nyland samler inn penger til Redd Barna på vegne av sine ansatte og Bergensavisen. Foto: Birgit Dannenberg
Anders Nyland samler inn penger til Redd Barna på vegne av sine ansatte og Bergensavisen. Foto: Birgit Dannenberg

BA og de ansatte gir penger til Redd Barna

BA-konsernet gir hundre kroner per ansatt samtidig som de ansatte gir like mye.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hele forsiden til Bergensavisen er ryddet og er dekket med bilde av ei lita jente med tittelen «HJELP!».

Avisa inviterer sine lesere til dugnad og begynner med seg selv. Anders Nyland forteller at de gir 100 kroner for hver av de 60 ansatte i BA-konsernet. Pengene går til Redd Barnas arbeid blant flyktningene i Europa. Samtidig er de ansatte oppfordret til å matche beløpet av egen lomme.

– Det var noen engasjerte ansatte med et stort hjerte som kom til meg og spurte om ikke vi sammen kunne gjøre noe for å bidra. Det synes jeg var flott. Da bestemte vi oss for å gi hundre kroner per ansatt og inviterte de ansatte med på en dugnad for å matche beløpet. Noe nesten alle er med på.

I praksis betyr det at bedriften legger ut hele beløpet, som blir på 12.000 kroner om alle er med, og så trekkes de ansatte for hundrelappen i ettertid.

Redaktøren sier han ikke har helt telling på hvor mange ansatte som har sagt seg villig til å være med. Noen er på ferie eller fraværende av andre årsaker, men over helgen vil de ha full oversikt og da vil pengene sendes til Redd Barna.

Nyland vet ikke om tilsvarende er gjort i andre mediebedrifter. Dersom det skjer, fortell om det i debattfeltet.

– Jeg vil oppfordre alle til å gjøre som oss. Selv om det er stramme budsjetter alle steder er det ikke verre enn at dette har vi råd til om vi bestemmer oss for det.

– Vi har ryddet forsiden i dag og mange sider inne i avisen til denne saken. Mye av det på relativt lokal vinkling siden vi er avisen vi er. For dette er viktig, og selv om vi står midt i valgkampinnspurt her hjemme – foregår det ting rundt oss i verden som er langt mer alvorlig enn en lokal valgkamp.

I Tromsø ga Nordlys 25.000 kroner til Flyktningehjelpa i forrige uke. Dette skjedde samtidig som avisen hadde oppslaget «Gjør noe nå». Sjefredaktør Anders Opdahl sier at dette ble gjort i forbindelse med at avisen belyste giverbehovet i Tromsø.

- Da var vi med blant bedriftene som stilte med en skjerv.

Nordlys har også hatt et eget team i Hellas for å dekke flyktningestrømmen. Samtidig reiser samfunnsredaktør Lasse Jangås gjennom Europa for å plukke opp politiske signaler.

I Sverige gir de tolv i styret for det svenske Journalistforbundet fra sine lønninger til UNHCR tilsvarende i overkant av 37.000 svenske kroner. Også flere journalistklubber gir penger. Redaksjonsklubben i Svenska Dagbladet gir 20.000 kroner.

Powered by Labrador CMS